Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait arazinin gerekirse belediyeden geri alınabileceğini ve yeniden Avrasya’nın kullanımına tahsis edilebileceğini söyledi.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın önceki gün ilçe kaymakamını tehdit eden bir anlayışla “Ya Kaymakam bey bu işi biran evvel çözer yada ben gecekondu yasası gereği üniversite bahçesine girerim” biçimindeki yaklaşımı Ak Parti’de rahatsızlık yarattı. 

Seçildiği günden beri Avrasya Üniversitesi’ne yönelik olumsuz tutum sergileyen Bıyık’a karşı bugüne kadar sessiz kalan Ak Parti kurmayları bu kez tavır geliştirdi. Önceki gün yapılan açıklamanın dün basında yer alması üzerine rahatsızlığını dile getiren Milletvekili Salih Cora, “Avrasya gibi bir marka değerimizi bu tür tartışmaların uzağında tutacağız. Avrasya artık bu tür tartışmaların muhatabı olmamalı. Bu tartışma yeterince rahatsız etti. Gerekirse Milli Emlak’a ait bu arazinin tahsisi belediyeden geri alınır. İyi niyetli olmayınca geri alınır. Ardından tekrar Üniversiteye tekrar tahsis edilir” dedi.

Yomra’da park yapılabilecek alan bulunduğunu ama hiçbir adım atılmadığını kaydeden Cora, “Arkadaşımız üniversiteyle tam 1 yıldır kavga ediyor. Biz üniversiteye ne kazandırabiliriz?” diye düşünürken biz geri almak istiyoruz. Bunu kabul edemeyiz. Seçimde Avrasya ile ilgili tek bir kelime etmeyenler 1 yıldır Avrasya ile yatıp Avrasya’ya kalkıyor. KTÜ’nün ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’ nin arazilerinin büyük bölümünde Milli Emlak’a ait. Trabzon Belediyesine tahsisli iken üniversitenin kullanımına verilmiş. Bir kere olsun Trabzon Belediyesi ‘Arazilerimi geri ver’ demedi. Dahası, daha fazlasını önerdi.  Bir üniversite kampüsünü gecekondu bölgesi ilan edip ‘Kepçelerle girerim’ demek kabul edilemez. Yomra Belediye Başkanı arkadaşımız hukuka aykırı hareket etmeli” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim