Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan ve yıllardır yer sorunu yaşayan Avrasya Pazarı’nın yeni yeri için temel atma töreni yapıldı.

Törene Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç katıldı.

Avrasya Pazarı Başkanı Muzaffer Beşinci yaptığı açılış konuşmasında burada 315 esnafın ekmek kazanacağını belirtip emeği geçenlere teşekkür etti.

EN MODERN PAZAR YERİ

Projeyi hayata geçirecek olan Sinaner Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sinaner yaptığı açıklamada  “Bölgede yapılmış veya yapılacak en modern pazar yerinin temelini atıyoruz.  Burasının en kısa zamanda tamamlanması için tüm Sinaner Holding çalışanları ile büyük gayret göstereceğiz.” dedi.

BAKAN SOYLU’NUN TALİMATI

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç çok gururlu olduklarını belirterek  “2019 yerel seçimlerinden önce verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Önce Rus Pazarı olarak başlayan sonra yerli 415 esnafımızın bulunduğu pazar yerinin temel atma törenini düzenliyoruz. İçişleri Bakanımız Sayın Soylu bana şu talimatı verdi; “Bizzat esnaf odası ve Avrasya pazarını ziyaret ediyorsun ve selamımı iletip sorunu çözümü için gereken yapılsın. Bir gün 315 esnafımızla kahvaltı yaptık orada bu sözü verdik. Şimdi de bu aşamaya geldik. İleriki zamanda bu alan turizm açısından ve 315 esnafımızın ekmek kazanması için önemli bir alan olacak.” İfadelerini kullandı.

KARADENİZ’İN EN GÜZEL SAHİLİ OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise  “Bugün çok bereketli bir gün. Öğleden önce turizm açısından önemli bir ilk gerçekleştirdik ve İçkale’de kazı çalışmalarını başlattık. Şimdi de çok uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Avrasya Pazarı’nın temel atma töreninde beraberiz. Berat Albayrak ve Süleyman Soylu bakanlarımızın sahiplenmesi ile bu aşamaya geldik. Çok önemli bir işi başardık. Uzun zamandır Trabzon gündemini meşgul eden ve 315 esnafımızı ilgilendiren bu işi bu aşamaya getirdik ve inşallah kısa zamanda bitireceğiz.

Allah'ın izniyle güzel başladı güzel devam ediyor. Kısa sürede bitirip esnafımızın hizmetine sunacağız. Avrasya Pazarının hemen arka kısmında gelecek aylarda temelini atacağımız Karadeniz bölgesinde tek olacak kuyumcu kent temelini atacağız. 250’den fazla kuyumcunun bulunacağı, önemli bir projedir. Bunu kuyumcular odası ile beraber yapıyoruz. Bu alanın doğu kısmında ihalesinin Eylül ayı içerisinde yapılacak bilim merkezi yapıyoruz. Yine bu alan içerisinde caminin hemen önünde büyük bir alan yapacağız. İnşallah önümüzdeki seçimlerinde miting alanı olarak kullanılacak. Bunun haricinde birçok sosyal alanları burayı yapacağız.

İnşallah Karadeniz sahilinin en güzel sahili olacak olan Ganita - Faroz projesini de bağlıyoruz. Ekolojik köprü ile iki alan birbirine bağlanıyor. Trabzon'a yakışmayan bu alan bölgenin cazibe merkezi olacak.” Şeklinde konuştu.

RUS PAZARI’NDA ÇANTA SATTIM

Son olarak açıklamalarda bulunan Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da “Trabzon şehri bir taraftan bir yüzü Kafkaslara diğer tarafı İpekyolu ile Orta Asya’ya bağlanan ticaret şehridir. Sarp sınır kapısının açılmasıyla Rusların şehrimize giriş yapmaları sonucunda Rus pazarı kültürü oluştu sonra da Avrasya Pazarı olarak adı değişti. Ben Rus pazarında okumak için pazar çantası satarak bu noktaya geldim ve milletvekili olarak bu konuşmayı yapmaktan gurur duyuyorum. Ak Parti’den önce burası çöp dağının olduğu bir yerdi. Şehrimizin o görüntülerden kurtulup modern bir hale getirmek için çalışıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah en kısa zamanda  tamamlanır ve açılışı da nasip olur.”dedi.

Editör: TE Bilisim