Dünyada ve ülkemizde pandemi ile mücadele her alandan hız kesmeden devam ediyor. Bunların başında da eğitim geliyor. Ülkemizde eğitim alanında birçok tedbir hayata geçti. Pandemi döneminde yeni tedbirlerin hayata geçirilmesiyle beraber Milli Eğitim Bakanlığı okulların tamamen online eğitime geçtiğini açıklamıştı. Birçok üniversitede ise eğitimi ve sınavları online yapma kararı almıştı.  Bazı üniversiteler ise uzaktan eğitim vermesine rağmen sınavları yüz yüze yapacak. Bu durum ise hareketliliğe neden olacağı ve bulaş riskini artıracağı için endişelendirdi. Veliler ve öğrenciler yeni düzenleme yapılarak sınavların da online olmasını talep etti. Trabzon’da ise eğitim veren ve adından söz ettiren Avrasya Üniversitesi dönem başında aldığı yüz yüze sınav kararında değişikliğe gitmedi. Online eğitim gören öğrenciler, dönem sonunda yüz yüze sınav olacak. Bu durum ise tedirginliğe neden oldu.

SINAVLAR YÜZ YÜZE OLMASIN

Veliler yaptıkları açıklamada Avrasya Üniversitesinin aldığı karara sitem etti. Açıklamada kararın tekrar değerlendirilmesini istediklerini dile getirdiler. Açıklamada “Öğrenciler nerede kalacak. Trabzon dışında birçok öğrenci var, kalacak yerleri yok. Buna üniversite bir çözüm üretmeli. Bu süreçte sınavlar yüz yüze olmamalı.” dediler.

YENİ ALINMIŞ BİR KARAR DEĞİL

Avrasya Üniversitesinden yapılan açıklamada ise kararın dönem başında alındığı ve hala geçerli olduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu karar yeni alınmış bir karar değil. Dönem başından akademik takvimde yer almıştır. Bütün öğrencilerimiz böyle olduğunu biliyordu. Bunu sonuçta süreç belirleyecek. Bakanlık çıkıp yüz yüze sınav yapamazsınız dediğinde zaten yapılamaz. Dönem başında yayımladığımız akademik takvim geçerlidir. Malum fizyoterapi, hemşirelik gibi uygulama gerektiren bölümler var. Bir hafta yüz yüze hızlandırılmış program yapılacak. Bir hemşirenin sadece internetten ders yaparak hemşire olma imkanı yok. Bunu zaten birçok üniversitede böyle yapıyor.”

 Haber: Sonay Çaluk 

Editör: TE Bilisim