Ortak yapılan açıklamada Avrasya Üniversitesinin yüz yüze sınav yapması kararına tepki gösterildi. 

Toplantıya CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğulcan Çavuşoğlu, SP Gençlik Kolları Başkanı Nurican Kutoğlu, Gelecek Partisi Gençlik Kolları Başkanı Sinan Yıldırım, İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Enes Angın, Demokrat Parti adına Teşkilat Başkanı Abruhhim Özyurt katıldı.

Yapılan açıklamada, “Ortada atlatılması güç bir süreç varken Avrasya Üniversitesi yine bir skandala imza attı. Avrasya Üniversitesi, 06.01.2021 tarihinde resmi sayfasında yayımlanan senato kararında dönem sonu sınavlarının 15 Şubat’a erteleneceği ve yüz yüze yapılacağı yazıyor. Vaka sayıları 1 ila 300 civarındayken üniversiteler online eğitime geçti, bugün ise vaka sayıları 14 binlerde iken yüz yüze sınav yapılması nasıl kabul edilebilir ?  Üniversite öğrencilerinin çoğunluğu farklı şehirlerden gelecek.Öğrencilerin şehir değiştirmesiyle yaşanan hareketlilik hem öğrencilerin hem de toplumun sağlığını ciddi anlamda riske atar ve bu durum göz ardı edilemez. 

2547 sayılı YÖK kanuna göre, "Üniversiteler,  öğrencilerinin sağlığını korumakla ve gerekli önlemleri almakla yükümlüdür” maddesine ters düşerek alınan bu kararın ivedilikle düzeltilmesi gerekir.

Acilen alınan karardan dönülmeli ve kimsenin hayatı riske atılmamalıdır. Bizler öğrenciler adına Avrasya Üniversitesi yetkililerine soruyoruz,

•Yüzyüze sınav kararı online toplantıda mı alındı?” 

 

Editör: TE Bilisim