Rize Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında, İl Daimi Encümenliği Toplantı Salonu'nda yapılan ihaleye katılan Kır Tur'un sunduğu teklif uygun görüldü. Teklifin değerlendirilmesinin ardından nihai karar verilecek. Vali Bektaş, yaptığı açıklamada, Kaçkar Dağları'nın 3 ile 4 bin rakım arasında bir sıra dağ dizisi olduğunu, Doğu Karadeniz Bölgesi'ne çok büyük değer kattığını söyledi. 

Bölgenin kalkınma hamlesinde öncelikler arasında Kaçkar sıra dağlarının olduğuna işaret eden Bektaş, bölgedeki turizm faaliyetini daha aktif hale getirmek için Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda yapılacak kayak tesisi projesinin ihalesinin tamamlanarak, bölgede tarihi bir adımın atıldığını belirtti. 

Erdoğan Bektaş, Kaçkarlar'da yıllardır emek verilerek kayak tesisi için çalışma yapıldığına dikkati çekerek, "Ayder Kayak Projesi, Kaçkarlar'ın 4 yaylasını kapsayan, birkaç vadiye ulaşan, 2 bin alt kodu ve 3 bin üst kodu olan bir proje. Biz bu projeyi 'yap işlet devret' modeli ile yaptırmak için şartnamemizi hazırladık. İhaleye 5 firmayı davet ettik. 4 firma ertelenmesini isterken, 1 firma teminatını yatırarak teklifini verdi." dedi. Kır Tur'un şartnamenin gereğini yerine getirdiğini ve İsviçre'den bir firmayla kayak mekaniği yapımı ortaklığıyla ilgili yaptığı sözleşmeyi dosyada sunduğunu kaydeden Bektaş, "Dosya ilk incelemede yeterli bulundu, pazarlık yapıldı. Yıllık 1 milyon lira kira ve hasılattan yüzde 6 idareye pay vermek şartı ile tekliflerini ihale komisyonuna sunmuş oldular. İlk çerçevede teklif olumlu gözüküyor." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim