Çocuk ve gençleri bağımlılıktan uzak tutmak için “Her Türlü Bağımlılıktan Spora Bağımlılığa” projesini hayata geçirdi. Proje için EYOF Parkında tanıtım gecesi düzenleyen Üstündağ, bağımlılığın sadece spora olması gerektiğini ifade etti. Tanıtım gecesine Trabzon Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile çocuklar ve gençler katıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Teknolojinin ileri derecede gelişmesinden bağımlılık çeşitlendi. Kötü alışkanlıklardan ziyade teknolojik bağımlılık da önemli bir tehdit.

Bu etkinlik gerçekten çok anlamlı. Çocuklarımızın zihni gelişiminin önünde avantaj olan ama engel teşkil eden bağımlılıkların yerine spora bağımlılık çok önemli. Sporla birlikte gençlerimizin zihni de bedeni de daha sağlıklı gelişecektir. Bağımlılıkla paydaş olan başta Yeşilay olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımız da güzel çalışmalar yapıyor. Onlarla da istişare halinde gençlerimiz bağımlılıklardan inşallah uzak duracaktır. Bu tür etkinliklerin de belediye olarak destekçisiyiz. Daha iyi nesil yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Gecede Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çanta ve eşofman, Yeşilay Trabzon Şube tarafından da bağımlılığı bilgilendirici broşürler ile çeşitli hediyeler takdim edildi.
Editör: TE Bilisim