Ortahisar Belediyesi, Ortahisar Tarım İlçe Müdürlüğü ve Ortahisar Ziraat Odası’nın ortaklaşa düzenlediği gezi programında, Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Ortahisar Tarım İlçe Müdürü Bülent Bayrak ve 25 fındık üreticisi, Giresun Fındık Araştırma Enstitisü örnek bahçesini incelediler. Üreticiler, enstitüde Aşılı fındık, aşısız fındık, tek dikim, ocak dikim ile alakalı bilgi aldılar.

YERİNDE GÖRDÜK

Gezi ile alakalı bilgi veren Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, “Ortahisar Belediyesi Tarım ilçe Müdürlüğü, Ortahisar Ziraat Odası Başkanlığı ekonomik ömrünü tamamlamış bahçelerde  fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için ortaklaşa yürütülen proje kapsamında çiftçiler ile teknik gezi düzenlendi. Enstitünün üretim sahasında farklı dikim ve projeleri yerinde gördük. Örnek projelerinin Trabzon’da uygulanması noktasında örnek çalışma yapacağız” dedi.

BAHÇELERİ YENİLEMELİYİZ

Bekar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletin başlatmış olduğu, eskimiş ve miadını doldurmuş Fındık bahçelerimizi yenileme çalışmaları çerçevesinde, Üreticilerimizi, sağlıklı bilgilendirme ve çalışmalara katkı sağlama amaçlı, Tarım ilçe müdürlüğümüz ve Ortahisar belediyemizle ortak bir çalışma yaptık. Trabzon  Ortahisar’dan 25 fındık üreticimizi bu program dahilinde Giresun’a getirdik .Ortahisar Tarım orman ilçe müdürümüz Bülent Bayrak ile birlikte, Giresun fındık araştırma müdürlüğünün, araştırma ve fındık fidanı yetiştirme uygulama bahçelerinde bir dizi incelemeler yaparak, Fındık araştırma müdürlüğünün mühendisleri tarafından, fındığın her türünün yetişmesi için sunulan çalışmaları, çiftçilerimizle birlikte yerinde izledik.

ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Bu programa, Ortahisar tarım ilçe müdürlüğünün değerli ve bilgi donatımlı ziraat mühendisleri elemanları da katıldılar. Ortahisar Ziraat Odası olarak,imkanlarımızı çiftçilerimizi modern tarım usüllerine uygun şekilde yetiştirmek için seferber ediyoruz.kaliteli ve bol ürün elde etmek için, bölgemizin en önemli ürünü olan Fındık’ta ,özellikle yenileme, dikim tekniği, sağlıklı bakım,hastalıklara ve zararlılara karşı verilecek mücadele açısından yapılabilecek en yararlı ve faydalı Çalışmalarımızı çiftçilerimizi yetiştirmek için onlara sunmaya çalışıyoruz.Bu bağlamda yapmış olduğumuz çalışma proğramımızda,Bizlere imkanlarını sunan ve yardımcı olan,Giresun fındık araştırma müdür yardımcısı Çiğdem  Bulam Köse’ye ve ziraat mühendisi elemanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu katkı ve yardımlarından dolayı, kendisine odamızın bir plaketinide taktim ettik. Çok faydalı ve yararlı bir proğram oldu. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.

EL ELE VERECEĞİZ

Ortahisar Ziraat Odası olarak, bu hizmet yolunda, devlet kurumlarımızla, özellikle Tarım ilçe müdürlüğümüz, Ortahisar Belediyemiz İle birlikte birçok proje uygulamasına katkı sağlayarak hizmetlerimizin sürekli olmasını sağlayacağız. Bu birlikteliğimizin sağlanmasında, hizmet için, bizlerle işbirliğine her zaman kapılarını açan, Ortahisar Tarım ilçe müdürümüz Bülent Bayrak ve Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e çok teşekkür ediyorum. Birlikte çiftçilerimize destek, tarım alanında daha çok hizmet sunmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bekar, “Ortahisar Ziraat Odası olarak tüm imkanlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kirayla faaliyet gösteren kurumumuza yer satın aldık. Ortaya eserler koyuyoruz. Bu programda Karadeniz Bölgesinde fındık üretiminde eskiyen arazilerin yenilenmesi için bir adımdır. Geziler artarak devam edecek. Örnek fındık alanlarını görmenizi onlardan istifade etmenizi sağladık” diye konuştu.

BAHATTİN BAŞTRÜK

Editör: TE Bilisim