Bir dizi incelemede bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Trabzon’a gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ilk olarak Trabzon Valiliğine ziyarette bulunarak, Vali İsmail Ustaoğlu ile görüştü. Bakan Selçuk, gün içerisindeki temaslarının ardından akşam saatlerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile bir araya geldi. Bakan Selçuk’a ziyareti sırasında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora ve Adnan Günnar ile bürokratlar eşlik etti.  

BAŞKAN ZORLUOĞLU BİLGİ VERDİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zorluoğlu, Trabzon’un tarihi ve Büyükşehir Belediyesinin projeleri ile ilgili Bakan Selçuk’a bilgi verdi. Kadınlar ve özel gereksinimli bireylerin Trabzon Büyükşehir Belediyesinin öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Başkan Zorluoğlu, bu yönde gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirme aşamasında oldukları projelerle ilgili de bilgilendirmede bulundu. 

ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİ FAALİYETE BAŞLADI 

Göreve geldikten sonra Engelsiz Yaşam Akademisi’ni hayata geçirdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu,  “Konaklar Mahallesi’nde var olan bir binamızı özel gereksinimli çocuklarımızın ve gençlerimizin gün boyu çeşitli eğitimler gördüğü bir alana dönüştürdük. 4 katlı merkezimizi  2020 yılının ekim ayında faaliyete geçirdik. Şu anda pandemi dolayısıyla eğitime ara verdik fakat normale dönüldüğünde çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlk etapta yaklaşık 35 çocuğumuzu evlerinden alıyoruz, akşamları da tekrar evlerine bırakıyoruz. Bu projemizle ilgili gençlerimizden ve ailelerimizden olumlu geri dönüşler almanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.  

ÜCRETSİZ TAKSİ UYGULAMASINA BAŞLAYACAĞIZ 

Engelli Araç Atölyesi Projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Küçük gibi görünse de engelliler için çok büyük anlam ifade ediyor. Burada ortopedik engelli kardeşlerimizin tekerlekli sandalyelerini ve akülü araçlarını evlerinden alıyoruz. Tamir ve bakımlarını yaptıktan sonra tekrar evlerine kadar teslim ediyoruz. Bu çok arzu edilen bir hizmetti. Şu ana kadar da 116 aracın tamirini ve bakımını gerçekleştirdik. Yine küçük ama önem verdiğimiz bir proje de ‘Engelsiz Taksi’ uygulaması. Japonya Büyükelçiliğinden kaynağını temin ettiğimiz engelsiz taksi projesine önümüzdeki aylarda başlayacağız. Burada da engelli kardeşlerimize hastaneye veya diğer arzu ettikleri yerlere gitmek istemeleri durumunda ücretsiz taksi hizmeti vereceğiz” ifadelerini kullandı. 

KADIN YAŞAM MERKEZİ’Nİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ  

Trabzon’da bir Kadın Yaşam Merkezi bulunmadığını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Beşirli tenis kortlarının olduğu alanda projesini hazırladığımız bir Kadın Yaşam Merkezi oluşturuyoruz. Projesi tam olarak bittiğinde 2021 yılının mart ayı gibi ihalesini yapmayı planlıyoruz. İçerisinde yüzme havuzu, çok amaçlı salonlar, toplantı odaları, spor salonu, kadınlarımızın gelip çalışabilecekleri atölye alanları, kadın dayanışma merkezi gibi alanlar da olacak. Bu manada şehre çok önemli katkı yapacak, sadece kadınlarımıza özel bir yatırımı da hayata geçirmiş olacağız” şeklinde konuştu. 

MÜSTAKİL DAİRE BAŞKANLIĞI OLUŞTURDUK

Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal hizmetler çalışmalarına ayrı önem verdiklerini de ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Göreve geldiğimizde Büyükşehir Belediyesinin müstakil bir Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yoktu. Kültür Dairesi Başkanlığının altında bir şube müdürlüğü olarak küçük bir örgütlenmeydi. Biz bir müstakil daire başkanlığı oluşturduk ve şimdi engelliler, kadınlar ve sosyal hizmetler için 3 ayrı şube müdürlüğümüz var. Bir büyük teşkilat olarak müstakil bir yerde hizmetlerimize devam ediyoruz. Ayrıca zor bir süreçten geçtiğimiz 2020 yılı içerisinde çok sayıda sosyal destek faaliyeti yürüttük” diye konuştu.  

OTİZM YAŞAM MERKEZİ PROJESİ’NDE FİKİR BİRLİĞİNE VARILDI 

Başkan Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak çok önem verdikleri ve Trabzon’da hayata geçirmek istedikleri Otizm Yaşam Merkezi Projesi ile ilgili de Bakan Selçuk’a detaylı bilgi verdi. Görüşmede Otizm Yaşam Merkezi Projesi konusunda fikir birliğine varıldı.  Trabzon’a kazandırılan ve planlanan projeleri dikkatlice dinleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise kadınlar, engelliler ve sosyal hizmetler alanlarında yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etti. 

ANI DEFTERİNİ İMZALADI 

Ziyaret, hediye takdimi, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve Bakan Selçuk’un Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzalamasının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim