BAKIRA DÖNÜŞ

Trabzon’daki bakır ustaları, bakır mutfak eşyalarına pandemi sürecinde ilginin daha çok arttığını belirterek az da olsa eski günlerini yaşamaya başladıklarını söyledi. Fabrikasyon ürünlerin piyasa çıkmasının ardından bakırcı ustalarının giderek azaldığına dikkat çeken bakır ustaları, çoğu sanatkarın başka iş dallarına yöneldiğini belirttiler. 

Bakırcılığın 40 yıl önce Trabzon’da en önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu belirten bakırcılardan Coşkun Öztürk, bakır tencere pişirilen yemekle çelik tencerede pişirilen yemeğin arasında çok fark bulunduğunu söyledi. 

İlgili Galeriler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner231

banner232