Kentteki balıkhanede satış yapan Münir Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, palamudun bu sene bol olduğunu, vatandaşın da kendilerinin de yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Palamudun yavaş yavaş Karadeniz'den çekilmeye başlamasına karşın hamside ise beklenen bereketin gelmediği dile getiren Yılmaz, "Ekim ayının sonuna gelmemize rağmen yerli hamsi halen tezgahlarda yok. Tecrübelerime göre hamsi olmayacak gibi görünüyor. Bundan sonra olur mu bilemiyorum ama bol olmayacağı düşüncesindeyim." dedi.

Moloz mevkisinde balık satışı yapan Mehmet Can Örseloğlu da sezonun palamut açısından iyi geçtiğini, kasım ayına gelinmesine rağmen halen palamut olduğuna işaret etti.

Palamuda doyan Karadenizlilerin artık hamsiyi beklediğini ifade eden Örseloğlu, "Palamut yiyen vatandaşlar artık hamsi görmek istiyor ancak denizin soğuması lazım. Deniz soğumadığı sürece hamsinin çıkması zor." dedi.

Kentte 25 yıldır balık satışı yapan Hamdi Çolak ise bu sene büyük umutlarla başlanan sezonda artık palamut avının sonlarına gelindiğini kaydederek, "Şu günlerde palamutun fiyatı 15-17,5 liraya yükseldi. Hamsinin ise şu anda ne olacağı henüz belli değil. Biz de vatandaşlar gibi hamsiyi bekliyoruz." diye konuştu.

Balık alışverişi yapan Sedat Nezih de palamudun bol olması nedeniyle balığa doyduklarını ama artık hamsiyi beklediklerini ifade etti. 

Editör: TE Bilisim