Giresun'un Yağlıdere ilçesine bağlı Akpınar Köyü Tarakçı Mahallesi'nde  yaşayan Osman Kır, ev ve arazilerinin bir gün baraj sularına teslim olacağı korkusuyla yaşıyor! 

Uzun süredir sorunlarının çözülmesi için çalmadık kapı bırakmayan Kır, baraj kapaklarının zaman zaman açılması ile ev ve arazilerine su baskınlarına maruz kaldığını belirtti. Bu yüzden arazisinin önüne taşkın kontrol duvarı istediği halde  bunun bir türlü gerçekleştirilmediğini,  İlçe Kaymakamlığı ve Devlet Su İşleri'nin bu konuda yetersiz kaldığını söyledi. Gazetemiz aracılığıyla yetkililere bir kez daha seslenen Kır, " Böyle bir zamanda böyle bir sıkıntıyı dile getirmekten ben utanıyorum. Ama görüyorum ki yetkililer bu konuda ne kadar rahat. Bizim canımız malımız neden hiçe sayılıyor" diyerek isyan etti.

2018'DE SU KOTUNUN ALTINDA RAPORU

Bu konuda gerekli yerlere resmi evraklarını verdiğini, ancak hemen hepsinden aynı yanıtı aldığını belirten mağdur Osman Kır, baraj suyunun taşmış olsa bile kendisine hiçbir zararı olmayacağı yönünde raporlar geldiğini ifade etti. Kır  bu raporların hiçbir şekilde  doğru olmadığını iddia ederek olay bölgesinde yeniden inceleme yapılmasını istedi ve şöyle devam etti:
  
SULAR ÇEKİLİNCE GERÇEKLER ÇIKIYOR

“Dere taşkınlarından dolayı derenin çevresinde hiçbir önlem alınmadığından hayvan,  çocuklar ve şeker hastası babamın hastalığına bağlı denge kayıpları yaşamasından dolayı dereye birkaç kez düşme tehlikesi yaşadı. Ve bu bölgede hala büyük bir risk söz konusu.  Buna bağlı olarak bu derenin kenarına istinat duvarı yapılmasını kaç defa önemli makam ve mercilere arzu etmeme rağmen hiçbir kimse ilgilenmedi. 2018'de su kotunun altında kaldığı gerekçe gösterilse de mağduriyetimi ben biliyorum. Su debisi çekildikçe gerçekler zaten beni doğrulayacaktır" şeklinde konuştu.
SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim