Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Gümüşhane’de de devam eden adli ve idari soruşturma sonucu 115 kamu görevlisi görevden uzaklaştırılırken 7 kamu personeli tutuklandı. 

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, “Bizim idari soruşturmamız ve adli kovuşturmamız devam ediyor. Kılı kırk yararak işlem yapıyoruz. İnsanları boşu boşuna itham etmeden, insanları zor durumda bırakmadan fakat en ufak bir şüphenin de üzerine giderek, FETÖ’cü yapılanmayı Gümüşhane’den temizlemek için büyük gayretimiz var. Şu anda 115 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı. 7 kamu personeli de tutuklandı. Bu sayı ise artabilir. Her İl Müdürlüğümüz kendi içerisinde çalışma yapıyor. Yapılan bu çalışmaları İl Emniyet Müdürlüğümüz ve diğer birimlerimizle karşılaştırıp mukayese ediyoruz” dedi. 

Gümüşhane Baro Başkanı Hakkında Gözaltı Kararı 

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ye yönelik soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında Baro Başkanı hakkında da Başsavcılık tarafından gözaltı kararı çıkarıldığını söyledi. Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı İsmail Taştan’la ilgili gözaltı kararı çıkarılmasına ilişkin gazetecilerin sorduğu soruyu cevaplandıran Vali Memiş, baro avukatlarından H.K’nin gözaltına alındığını, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Taştan’ın da gözaltına alınmasıyla ilgili bir kararı olduğunu ve bu kararın uygulanacağını dile getirdi.
 

Editör: TE Bilisim