Bu kapsamda, ilk derslerin 12 Ekim 2020 tarihinde uzaktan eğitim sistemleri aracılığıyla işleneceği Bartın Üniversitesi’nde bu sene üniversiteyi kazanma başarısı gösteren öğrenciler için “Uyum Etkinliği” düzenlendi.
 
REKTÖR UZUN ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ
 
Çevrimiçi olarak düzenlenen etkinlikle öğrencilerle bir araya gelen Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, konuşmasına öğrencileri tebrik ederek başladı. Rektör Uzun, “Yoğun bir emek ve çalışma sürecinin ardından geleceğiniz için önemli bir noktaya ulaşmış bulunmaktasınız. Artık uzun soluklu çalışmaların ardından hayallerini gerçekleştireceğin yerde, Bartın Üniversitesi’ndesiniz. ‘Bartın Üniversitesi ailesine’ katılma başarısı gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve ‘hoş geldiniz’ demek istiyorum. Sizleri büyük fedakârlıklarla yetiştirerek bugüne ulaştıran kıymetli ailelerinizi de tebrik ediyor, buradan selamlarımı iletiyorum” dedi.
 
“YOL ARKADAŞLIĞI YAPACAĞIZ VE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
 
Rektör Uzun, Bartın Üniversitesi’nin her zaman öğrencilerinin yanında olacağını da ifade ederek, “Açık yüreklilikle şunu söyleyebilirim ki, yaşam boyu sürecek öğrenme yolculuğumuzun kesiştiği bu zaman diliminin her anını birbirimizden öğrenerek yeni bakış açıları kazanabilmek için fırsat olarak görüyoruz. Birlikte çıktığımız bu yolculukta, hem birey ve hem de kurum olarak sınırlarımızı genişlettiğimize, ufkumuzu daha da ileriye taşıdığımıza inanıyoruz. İçinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun sadece dersliklerle sınırlı olmayan bir öğrenme ortamında elimizden gelenin en iyisini yaparak geleceğe birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.
 
UZAKTAN EĞİTİM SÜREÇLERİ ADIM ADIM ANLATILDI
 
Rektör Uzun’un konuşmasının ardından öğrencilere uzaktan eğitim süreciyle ilgili bazı temel bilgiler uygulamalı olarak aktarıldı. Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUZEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Evrim Güler tarafından verilen eğitimde sitemin tüm aşamaları uygulama üzerinden anlatıldı.
 
Editör: TE Bilisim