Çebi, mesajında, kadın ve anne olmanın aynı gönül diliyle konuşma anlamına geldiğini belirtti. Türkiye’de terör oyununu kadınlar ve annelerin bozacağını belirten Başkan Çebi, kırmızı çizgilerinin Tek Vatan, Tek Bayrak , Tek Millet ve Tek Devlet olduğunu belirterek, “Kadının ve ananın gönül dili birdir. Kadınlar terörün değil barışın ve huzurun merkezinde olmalıdırlar.

Çünkü Kadınlar-analar kalkınmanın, barış ve huzurun anahtarıdır. Israrla Analar ağlamasın diyoruz. Ana yüreğinin, kadın yüreğinin terörü bitirecek güçte olduğunu çok iyi biliyoruz. 8 Mart 1857 yılında New York’taki grevde ölen 129 işçinin bir çoğunun kadın olmasından dolayı kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar günündeki dayanışma, bugün ülkemizde terörün bitmesi ve ülkemize huzurun gelmesi için çok önemli bir örnektir” dedi.

BEKLEDİĞİ ARAÇ ALMANYA’DAN GELDİ

Almanya’dan Hayırsever  İbrahim Alpaslan ve Trabzonlu İşadamı Mümin Alican Anadolu Tüm Engelliler Derneği Başkanı Hacı Kaya vesilesiyle iki engelli vatandaşına Akülü Araç gönderdi. Kaya, ‘Tüm hayırsever vatandaşları hayırda yarışmaya bekliyoruz. Almanya ‘da yaşayan İbrahim Alpaslan ve Mümin Alican beye çok teşekkür ederiz’ dedi.

ATALI KADINLARI UNUTMADI

Trabzon il vatandaşlık ve nüfus Müdürü Ertuğrul Atalı sevilen ve görevini dört dörtlük yapan bir bürokrattır. Atalı, 8 Mart Dünya kadınlar günü sebebiyle tüm kadınların ve kurumdaki kadın çalışanların gününü tebrik etti, ‘Kadınlar bizim baş tacımızdır’ dedi.

I LOVE ERDOĞAN

ABD’de Dev Billboardlara Türk kökenli bazı fetöcü sivil toplum örgütleri ‘Stop Erdoğan’ yazınca Trabzon’daki  tüm ışıklı bilboardlara Iow Erdoğan, yani seni seviyoruz Erdoğan yazıları yansıtıldı.

KORAY BAŞKAN’DAN KADINLARA JEST

Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara jest yaptı. İlçedeki kadınlara gül takdim eden Koçhan, kadınlar gününü kutladı. Koçhan, “Varlıkları ile dünyamızı onurlandıran tüm kadınlarımızın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlu olsun” dedi.

BAŞARILI GAZETECİLERİN EN MUTLU GÜNÜ

Gazeteci meslektaşlarımız Meltem ve Tolga Karakurum çifti en mutlu anlarını yaşadılar. Anadolu Ajansı Trabzon Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Meltem Karakurum ile Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan'ın basın danışmanı Tolga Karakurum çifti ilk çocuklarını kucaklarına aldılar. İmperial Hastanesinde dünyaya merhaba diyen bebeğe Atlas Arın ismi verildi. Meslektaşlarımızı tebrik ediyor minik Atlas Arın'a sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

GÜNNAR AKÇAABAT'I TURLADI

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Akçaabat ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Günnar, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmer Hüseyin Altıntepe, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhur İttifakı ortağı MHP Akçaabat İlçe Başkanı Adem Çelik, ile birlikte Akçaabat Yaylacık Sanayi Sitesinde esnafları ziyaret etti. Günnar, ardından ilçenin Arpacılı Mahallesini ziyaret ederek, mahallede yapımı devam eden yatırımları yerinde inceleyerek mahalle muhtarı ve halktan bilgi aldı.

 “HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Suiçmez, “Kadın hakları mücadelesi; kadının insan haklarının sağlanması mücadelesi yanında, temelinde emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmaması nedeniyle bugün dünyanın her yerinde ve ülkemizde kadınlara yönelik ayrımcılık ve şiddet giderek artmaktadır.

Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin artmasını endişeyle izliyoruz. Bu artışta kadına karşı şiddeti önlemeye yönelik yasaların ve sözleşmelerin tartışmaya açılmasının, kadına karşı ayrımcılığı destekleyecek toplumsal, yönetsel ve siyasal ortamın yaratılmasının etkisi yadsınamaz. İstanbul sözleşmesi, 6284 sayılı kanun ve yoksulluk nafakasına yönelik tartışmaların son bulması, tam tersi bu sözleşme ve yasaların tam olarak uygulanması için gerekli yasal ve pratik çözümlerin ortaya konulması devletimizin görevidir. Trabzon Barosu olarak her zaman olduğu gibi bugün de Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden aldığımız güç ile; kazanılmış kadın haklarından vazgeçmeyeceğimizi ve kadının İnsan Haklarının sağlanması için hak talepli mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyor, dünyanın ve ülkemizin her yerinde bu mücadeleyi yürütenleri dayanışma ruhuyla selamlıyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim