Of Sahil Hasbahçe Restoran’da düzenlenen ve Of Kaymakamı Eyüp Fırat’ın da konuk olduğu kahvaltıda basın mensupları ile sohbet eden Başkan Sarıalioğlu, yapılan çalışmalar ve projeler hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Of’un ve Trabzon’un güçlü bir basına sahip olduğunu ifade eden Başkan Sarıalioğlu; “Her mesleğin olduğu gibi sizin de mesleğinizin zorlukları var. Doğru haberi, doğru şekilde ve zamanında yapmaya çalışıyorsunuz. Çalışmalarınız sırasında bir sürü zorluklarla karşılaşıyorsunuz. Ülke genelinde bakıldığında her alanda olduğu gibi basın alanında da kendini kabullendirmiş bir ilimiz ve ilçemiz var. Ben çalışmalarınızı takdirle izliyorum, hem de sizleri başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Gününüzü kutluyorum” diye konuştu.

Devasa Projeler Yapılıyor

Basın mensuplarının duygu ve düşüncelerini paylaştığı kahvaltıda tamamlanan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler veren Başkan Sarıalioğlu; “24 Derslikli Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tamamlanarak hizmete açıldı. Hükümet Konağımız tamamlanmak üzere. Hamdiye Yıldırım Kız Öğrenci Yurdu tamamlandı yakında öğrencilerimizin hizmetine açılacak. Emniyet Binası il SGK Binasının yapımına başlandı. İnşallah onlar da kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacaklar. Of İlçe Stadyumumuz İrfanlı sahilinde yapılıyor. Spor Kompleksi olarak yapılacak. 150 Yataklı Yeni Of Devlet Hastanemizin ihalesi yakında yapılacak. Önceki dönemlerde başlattığımız ve şuan Büyükşehir Belediyemiz ile yapımı devam eden Ancumah suyu inşallah kısa sürede Of’umuzun hizmetine sunulacak. İrfanlı Mahallemizde yapımı devam eden Camiimizi Ramazan ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Büyük projelerimizin yanı sıra mahallelerimize önemli yol yatırımları yaptık. Sosyal ve kültürel projelere önem veriyoruz. Bütün bunların yanı sıra rutin belediyecilik hizmetlerimiz de bir yandan devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Tarafsız Basın Bir Ülkenin Kaderini Etkiler

Gazetecilerin gününü kutlayan Kaymakam Eyüp Fırat; “Gazetecilik bir ülkenin kaderini etkiler. Gazetecilik, basın mensubu olmak özellikle son yıllarda önemini kat kat arttırdı. Biz de millet olarak tarafsız basının bir ülkenin kaderini etkilediğini 15 Temmuz’da gördük. 15 Temmuz’da kalemini namusu sayan gazeteci, televizyoncu arkadaşlarımız olmasaydı belki o darbeyi püskürtmek çok daha zor olacaktı. Bu vesileyle artık memleketten dördüncü kuvvet sayılan vatandaşın doğru bilgilenmesini, vatandaşların manipülasyonlara kapılmamasını sağlayacak olan demokrasilerin vazgeçilmez unsuru basın sektörünü namuslu gazetecilerle, namuslu arkadaşlarla, bu arkadaşların gayretiyle mesafe alınmasını çok değerli buluyorum. Bugün bu kahvaltı için basın mensubu arkadaşlarla bir araya gelmemizi sağlan Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
 
Editör: TE Bilisim