Trabzon’da uzun bir süredir dolmuş sistemiyle ilgili süreç hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde karara bağlanmıştı. Koronavirüs salgını başladan önce varılan anlaşmaya göre Trabzon’da yeni dolmuşlar bu yılın Haziran ayında kademeli olarak hizmete girmesi bekleniyordu. 

Ancak Koronavirüs salgını nedeniyle sekteye uğrayan süreçte nasıl bir yol izleneceği merak konusu oldu. Sosyal medyadan konuyla ilgili bir vatandaşın, “Başkanım yeni dolmuşlar ne zaman geliyor?” Sorusuna yanıt veren Başkan Zorluoğlu, “Koronadan hemen sonra” ifadelerini kullandı.

Başkan Zorluoğlu, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde  yaptığı açıklamada “Pandemi nedeniyle uygulaması birkaç ay sarkabilir. Sistem kuruldu. Bundan sonra buradan geriye dönüş yok. Temmuz ayında yönetmeliği de meclisten çıkarıyoruz. Artık dolmuş deyince büyükşehir akla gelecek. Dolmuşlarla ilgili olarak Büyükşehir denetim, eğitim ve sertifikasyon faaliyetlerini titizlikle gerçekleştirecek. Esnafımızın yanındayız ama kaliteli hizmet için de gerekenleri yapacağız” ifadelerini kullanmıştı. 
 
Editör: TE Bilisim