Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi olağan genel kurulu Yeşilay’ın Pazarkapı Mahallesindeki şube binasında yapıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Köksal Boz, Yeşilay Trabzon Şubesi’nin kamuoyunda ki tanınırlığına dikkat çekerek, “Geçmiş 3 yıllık dönemde birlikte olduğumuz bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok başarılı çalışmalara birlikte imza attık. Öncelikle il sağlık ve il milli eğitim müdürlüğümüz başta olmak üzere bütün kurumlarımıza da uyumlu bir çalışma sağladığımız için teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz 3 yıllık dönemde Yeşilay’ın tanınırlığını bilinirliğini ve bağımlılıkla mücadele konusunda yaptığı hassas mücadelenin varlığını en üst seviyeye çıkardık. Bu mücadeleyi bütün kurumlar ve sivil toplum örgütleriyle birlikte yapıyorken, bize ekstra güç katan gençlik komisyonumuz, kadın komisyonumuz, ilk, orta ve üniversitede ki Yeşilay kollarına, formatör öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz. Yeşilay bu 3 yıl boyunca bağımlılıkla mücadelenin olduğu her yerde anında olduğu gibi yapması gerekeni de yapmıştır. Bağımlılıkla mücadeleyi eğitim kurumlarında, 10 kişiden fazla işçi çalıştıran iş yerlerinde, sivil toplum örgütlerinde eğitimlerle, sempozyumlarla ve sanatsal faaliyetlerle anlattık. Gelecek 3 yıllık dönemimizde kentimizde kurumsal hale getirdiğimiz Yeşilay Trabzon Şubesini daha da kurumsallaştırarak artık Yeşilay Trabzon Şubesine ait bir Yeşilay Danışmanlık Merkezi, Rehabilitasyon Merkezi, kurumsal kimliğe uygun bir şube binasını kentimize kazandırmak en büyük amacımızdır. Bu kurumsal kimlikle, kurumsal binalarda, kurumsal ortamlarda halkın içerisinde her türlü bağımlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Gelecek dönemimizde halka daha çok dokunan, bağımlıya daha çok ulaşan, bağımlıya artık söylemle değil, eylem ve klinik desteklerle ulaşan bir Yeşilay Trabzon Şubesi olacaktır. Yeni seçilen yönetim kurulu üyelerimizi tebrik eder başarılı çalışmalar dilerim” dedi.

Boz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bağımlılıkla mücadeleye büyük önem verdiğini belirterek, bağımlılıkla mücadelede Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek ilaçlardan herkesin ücretsiz yararlanmasının büyük avantaj olduğunu ifade ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağımlılıkla mücadeleye verdiği desteğe teşekkür etti. Boz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu kadar yoğun gündemi arasında bağımlılıkla mücadele için Yeşilay’a çok zaman ayırıyor. Sigarayı bırakmak için tedavi gören bağımlılar, herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek olan ilaçlardan ücretsiz faydalanabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 4736 sayılı Kanunun birinci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaf tutulacakların tespitine dair karar yürürlüğe konuldu. Buna göre, sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın, Sağlık Bakanlığınca temin edilerek birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına dağıtımı yapılacak Nikotin Replasman Preparatları ile Bupropion HCI ve Vareniklin içerikli ilaçlardan tütün bağımlılığı tedavi ve eğitim birimleri vasıtasıyla ücretsiz faydalanacak. Cumhurbaşkanımıza bu desteği için çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” diye konuştu. 

Tek liste ile gidilen genel kurulda mevcut başkan Köksal Boz, yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı: Aydın Gelleci, Hacı Hakkı Kahraman, Muammer Şahin ve Osman Bulut. 
Bahattin BAŞTÜRK 
 
Editör: TE Bilisim