İlk anda silahı tutukluk yapan saldırgan ardından 4-5 el ateş ederek bölgeden kaçarak uzaklaştı. Silahtan çıkan kurşunlar ise belediyenin camlarına ve yakındaki banka ATM’sine isabet etti.

YAKALANMASI AN MESELESİ

Başkan Mustafa Bıyık’ın yara almadığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Trabzon Emniyeti'nin kısa sürede çözüme kavuşturduğu olayı gerçekleştirenin tetikçi her yerde aranırken olayı azmettiren kişi Trabzon Emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Saldırganın yakalanması an meselesi.

Trabzon’un Yomra ilçesinde bu sabah Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık makam aracıyla belediye binası önüne geldiği sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Belediye Başkanı Mustafa Bıyık saldırıdan yara almadan kurtulurken, saldırı anı belediyenin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. 

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Alınan bilgiye göre, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık bu sabah mesaiye başlamak üzere makam aracıyla Yomra Belediye binasına geldi. Aracından cep telefonu ile görüşerek inen Başkan Bıyık, belediye binasına doğru ilerlerken bu sırada ATM''lerin yanında duran ve Başkan Bıyık'ı beklediği düşünülen üzerinde siyah kapşon bulunan 17-18 yaşlarında bir genç, silahla arkadan Başkan Bıyık’ın bulunduğu yere doğru ateş etmeye hazırlandı. İlk anda silahın tutukluk yaptığı gözlenirken, ardından 4-5 el ateş ederek hızla bölgeden koşarak uzaklaştı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, ilk tutukluk yaptığı anda silahın ateş almamasının Mustafa Bıyık'a isabet etmesi muhtemel bir kurşunu önlediği belirendi. Silahtan çıkan kurşunlar belediyenin camlarına ve yakındaki banka ATM’sine isabet etti. Başkan Mustafa Bıyık’ın yara almadığı saldırı sonrası genç şahıs yaya olarak koşarak bölgeden uzaklaşırken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Murta Zorluoğlu ile birlikte Yomra Belediye binasına gelen Vali İsmail Ustaoğlu, Başkan Mustafa Bıyık’a “Geçmiş olsun” temennisinde bulundu, yetkililerden saldırıyla ilgili bilgi aldı. Ziyareti sonrasında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Vali İsmail Ustaoğlu “Öncelikle belediye başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Malumunuz olduğu üzere sabah saat 8 sıralarında başkanımız belediye binasına geldiği sırada silahlı saldırı olayı meydana geldi. Olayla ilgili olay yeri inceleme ekipleri inceliyor. Çok şükür belediye başkanımıza bir mermi isabet etmedi. Tüm ekiplerimiz detaylı bir şekilde olayı inceliyor. İnşallah en kısa sürede olayın failini bulacağız. Görgü tanıkları ve olay yeri etrafındaki kamera kayıtları da incelendi. Tüm detayları ile arkadaşlarımız araştırmalarını yapıyor” dedi.

BAŞKAN BIYIK’TAN AÇIKLAMA

Başkan Bıyık, saldırıyla ilgili bir açıklama yaparak, “Değerli dostlarım; Bugün kalleşce bir suikast girişimi ile karşı karşıya kaldım. Allah'ın izni ile yara dahi almadım. Saldırının direkt öldürmek amacıyla yapıldığını düşünüyorum. Ben devletimizin azametine ve hukukun üstünlüğüne her zaman inanmış bir Türk evladıyım. Güvenlik güçlerimiz ve adli makamlarımız konuyla ilgili tahkikatı derinlemesine sürdürüyor. Her şeyin en ince ayrıntısına kadar ortaya çıkacağına ve suçluların adalet önünde hesap vereceğine yürekten inanıyorum. Soruşturma devam ettiğinden konuyla ilgili şimdilik başka bir açıklama yapmayacağım. Arayan soran, destek ve dualarını esirgemeyen herkese şükranlarımı sunarım. Yoğunluktan ötürü telefonlarınıza ve mesajlarınıza dönüş yapamıyorum. Olayın siyasi bir malzeme yapılarak ilçemizin gündemine taşınmasını asla istemiyorum. Devletimizin ilgili kurumları, zamanı geldiğinde gerekli açıklamaları yapacak, ayrıntılar mutlaka kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Allah yar ve yardımcımız olsun…” dedi.

1 KİŞİ GÖZALTINDA

Trabzon Emniyeti'nin kısa sürede çözüme kavuşturduğu olayı gerçekleştirenin tetikçi her yerde aranırken olayı azmettiren kişi Trabzon Emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a bu sabah gerçekleştirilen silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak yapılan inceleme ve araştırma sonucunda, saldırıyı azmettiren şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen failin kimlik bilgileri tespit edilmiş olup yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Saldırı olayının bir süre önce Yomra Belediyesi tarafından ihalesi iptal edilen Yomra Belediyesi Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili olduğu değerlendirilmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim