Ziyarette TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, koronavirüs salgınının iş dünyasına etkileri, sağlanan destekler ve kredi çalışmalarıyla ilgili Başkan Zorluoğlu’na detaylı bilgi verdi. Başkan Hacısalihoğlu ayrıca TTSO tarafından yürütülen Yatırım Adası başta olmak üzere diğer çalışmalarla ilgili de Başkan Zorluoğlu’nu bilgilendirdi. 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU 

Başkan Zorluoğlu ve Hacısalihoğlu şehir için önemli bazı projelerle ilgili ortak çalışma konusunda fikir birliğine vardı. Öte yandan Başkan Zorluoğlu, Meydan Cephe Sağlıklaştırma Projesi, Ortahisar İçme Suyu Projesi, Otogar ile Moloz Camii çevresinde yapılmakta olan yeni yaşam ve rekreasyon alanı çalışmaları ile ilgili TTSO yetkililerine bilgi verdi. Toplantıda ayrıca ilgili kişilerin de katılımıyla Zorluoğlu ve Hacısalihoğlu’na Kuyumcu Kent projesiyle ilgili de bir sunum yapıldı. Sunumun ardından Kuyumcu Kent’in Moloz Camii yeni yaşam ve rekreasyon alanında yapılması noktasında görüş alışverişinde bulunuldu. 

TURİZM KONUSUNDA HAZIRLIĞIMIZI YAPALIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TTSO’nun Trabzon için gayret gösterdiğini ve projeler ürettiğini ifade ederek, “Pandemi sürecini ülke olarak en az hasarla atlatmanın gayreti içerisindeyiz. Pandemide son günlerde bizleri sevindiren olumlu gelişmeler yaşanıyor. Kurallara uymaya devam edersek kısa sürede normalleşme sağlayacağımıza inanıyorum. Turizm konusu Trabzon için çok önemli.  Tedbirler sonucunda koronavirüs salgınını kontrol altına alabilirsek belki temmuz, ağustos ve eylül aylarında  turizm çalışmalarımızı gerçekleştirebiliriz. Bu konuda görüşmelerimizi sürdürelim ve ihtimaller dahilinde hazırlığımızı yapalım” ifadelerini kullandı.  

HACISALİHOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Üyelerinden gelen talepler ve çözüm önerilerini hızla TOBB kanalıyla bakanlıklara ilettiklerini belirten TTSO Başkanı Hacısalihoğlu ise “Birçok konuda hızlı çözümler elde ettik ve bundan memnuniyet duyduk. Pandemi sürecini en az hasarla atlatmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Sağlanan destekler ve kredi imkanları ile hem üyelerimizin üretimlerini ve istihdamlarını korumaları hem de bu zor süreçte finansmana daha kolay ulaşmalarının sağlanması olumlu gelişmeler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

ZORLUOĞLU TİCARET BORSASI’NI ZİYARET ETTİ 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu daha sonra Trabzon Ticaret Borsası'na ziyarette bulundu. Başkan Zorluoğlu; Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile görüştü. 

Başkan Zorluoğlu, Ticaret Borsası yetkilileri ile çay ve fındıkla ilgili sohbet gerçekleştirdi. Görüşmede koronavirüs salgını nedeniyle çay hasadının yapılması noktasında işçi bulma konusunda karşılaşılan güçlükler de değerlendirildi. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Borsası olarak ortak bir proje çalışması yapıp uygulama noktasında fikir birliğine varıldı.
 
Editör: TE Bilisim