Asiye Ninenin cenazesi bugün Cuma Namazına müteakiben Vakfıkebir Merkez Yeni Camide kılınarak Şenocak Mahallesi Ahmet Çiçek Mevkiindeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.
Başkan Muhammet Balta’ya ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. 

Hıncal Uluç’tan Trabzon Savunması

Bugüne kadar Trabzonspor karşıtı yorumlarıyla tepki çeken gazetecilerin başında gelen ve genel kamuoyuna zıt görüşler ortaya koyarak algı oluşturan gazeteci Hıncal Uluç, Trabzonspor’a destek verdiği yorumuyla şaşırttı. Uluç, Galatasaray-Beşiktaş maçını değerlendirirken sahaya atlayan taraftarla ilgili olarak: ‘’Trabzon maçı sonrasında TFF hemen toplandı disipline sevketti. 

Trabzon’un tek suçu taraftarın sahaya girişini engelleyememek. Cezanın şahsiliği ve kanunsuz suç olmaz ilkesi var. Trabzon’a anına 4 maç içerde ve 2 maç dışarda seyircisiz ceza verildi ayrıca 1 trilyon maddi ceza. Galatasaray’a ne peki, neden hemen PFDK’yasevkedemediniz. Yine bir çifte standart. Galatasaray maçında sahaya atlayan kişini illa birini dövmesi veya belinde bomba olması mı gerekirdi. Trabzon’un suçu neydi peki?’’

MHP’li Kuleyin Sert Konuştu

Trabzonspor eski yöneticisi ve MHP genel merkez delegesi  ŞükrüKuleyn’den, partisinde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama geldi. İşte Kuleyn’in o sözleri: “Sayın; Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Süleyman Servet Sazak hainse,  bende hainim! Yine bu arkadaşlar cemaatse, bende cemaatim! Bunlar bir projenin parçasıysa, bende o parçadayım! Bizler Üst Kurul Delegeleri; Saraya Kapıkulu olmaya talip değiliz! Bizler; Türk Milliyetçilerinin iktidar olmasına talibiz! Bu da böyle biline”

Şahin’i Uğurladık

Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş’ın kayınpederi ve İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Mihriban Demirtaş’ın babası Orhan Şahin hayata gözlerini yumdu. Merhum Şahin’in cenaze namazı dün öğlen namazına müteakip Karşıyaka Mahallesi Fatma Hatun Camisinde kılınarak aile kabristanlığına defnedildi. Şahin’in cenaze merasimine çok sayıda vatandaş iştirak etti. Merhuma Allah’tan rahmet Demirtaş ve Şahin ailelerine sabırlar diliyoruz, mekanı cennet olsun. 

Of’lu Hocaya Reva Mı?

Esenyurt'ta Oflu Hoca olarak bilinen Büyük Osmanlı Camii İmam Hatibi Yasin Gündoğdu, Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Gümüşsuyu beldesine 'Müezzin' olarak sürgün edildi. 

Cumhuriyet gazetesine yönelik sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Gündoğdu için ayrıca o sözlerinden dolayı dava açıldı. Cuma vaazlarını internetten yayınlayan ve hatırı sayılır bir takipçi sayısına sahip olan Gündoğdu, sürgüne yine kendi üslubuyla tepki gösterdi. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da son kez kürsüye çıkan Gündoğdu, İstanbul'dan Denizli'de bir beldeye tayin edildiğini söyleyerek, beldede iki camide imam eksiği olmasına rağmen kendisinin müezzin olarak atandığını açıkladı.

Fındığın Fiyatında Yeni Bir Gelişme

Fındığın dünyadaki fiyatının Türkiye’de belirlenmesi için önemli bir adım atıldı. Giresun’da, dünyada ilk kez elektronik ortamda alım satım işleminin yapılacağı fındık borsası ve lisanslı depo projesi hayata geçiriliyor. 

Bu yıl hasat dönemiyle birlikte üretici, fındığını burada depolayabilecek ve tüm dünyadan alıcıyla buluşturabilecek. Projenin, fındığın dünyadaki fiyatının belirlenmesi noktasında önemli rol oynayacağı öngörülüyor. Giresun’da hizmete giren lisanslı fındık deposu ve spot borsası sayesinde artık fındık üreten çiftçinin de satın alan tüccarın da yüzü gülecek. 17 bin ton kapasiteye sahip sızdırmaz çelik silolarda depolanan fındık, azot gazı altında kalitesi bozulmadan muhafaza edilebilecek. 

Fındığın kalitesine göre sınıflandırılacağı tesise kurulan borsa sayesinde de birden fazla alıcıyla elektronik ortamda buluşacak olan üretici, ürününü istediği fiyata satabilecek. 35 dönüm arazi üzerinde 10 milyon euroya bölgeye kazandırılan dünyanın ilk lisanslı fındık deposu ve spot borsasının, dünya fındık üretiminin yüzde 75’ini karşılayan Türkiye için dünya pazarında fındığın fiyatının belirlenmesi noktasında büyük bir adım olduğu ifade ediliyor. 

Başarı Dilediler

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına getirilen Yusuf  Turgut’u tebrik edenlere, Türkiye Futbol federasyonu Başkan Vekili İbrahim Usta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Mazhar Yıldırımhan, Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Aksoy, Sinema yönetmeni Aytekin Çakmakçı, AK Parti il eski Başkanı Ali Rıza Akdeniz, MHP Trabzon il eski Başkanı Muammer Demeli, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Halim Kaya, Ortahisar Belediye Meclis Üyesi H. İbrahim Aydın  başarı dileklerini ilettiler.

Aslan’dan Sert Uyarı!

Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Enes Aslan twitter hesabından sert açıklamalarda bulundu:

 “Davamızın Lideri Erdoğan’dır. Duruşu hem siyasiler hem de bürokratlar için örnek niteliğindedir. Bugün geldiğimiz noktada Liderimizin de en çok yakındığı konu "Bürokratik Oligarşi" dir. Hiç bir Kamu Yöneticisi Ak Parti Hükumeti döneminde görev yaparken basit davranamaz, sıradan olamaz. Biz siyasiler nasıl vazgeçilmez değil isek, kamu yöneticileri de vazgeçilmez değildir ve görevlerini bihakkın yapmak zorundadırlar. Seçim zamanında, bedeli kamu yöneticileri değil siyasiler ödemektedirler. Kurumlarda eksik işlerden dolayı hesabı siyasiler vermektedirler Kamu yöneticileri "Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım" mantığında olamazlar. Hele hele Ak parti Hükumeti döneminde... Sıradan olan,basit davranan,vatandaşa hizmet etmekte gevşek kalan Kamu Yöneticileri ya istifa etsinler ya da görevden alınmayı beklesinler.”
 
Editör: TE Bilisim