Cumartesi günü 50 kişilik bir grupla Yomra Erdoğan Bayraktar yerleşkesine giren ve basın açıklaması yapan Başkan Bıyık’a cevap Avrasya üniversitesinin hukuk müşavirlerinden geldi:

‘31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk iş olarak üniversitemize tahsisli alanın iptalini gerçekleştiren, ardından üniversitemize tahliye ve yıkım emri gönderen Yomra Belediye Başkanlığı, seçimde hiç sözünü etmediği halde Avrasya Üniversitesi'ne karşı düşmanca bir tutum içerisine girmiştir. Belediye'nin bu tutumuna karşı tarafımızca Trabzon İdare Mahkemesi'nin 2019/682 E. Sayılı dosyası ile idari işlemin hukuka aykırı olduğundan sebeple dava açılmış; işbu davada önce yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir. 11.10.2019 tarihinde mahkeme tarafından idari işlem iptal edilerek haklılığımız bir kez daha tescillenmiştir. Akabinde davalı Yomra Belediye Başkanlığı tarafından dosyaya itiraz edilerek Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderilmiştir.

Halihazırda derdest bir dosyanın mevcut olması, Trabzon İdare Mahkemesi ve Samsun Bölge İdare Mahkemesi tarafından kesin nitelikteki Yürütmenin Durdurulması kararı varken; tarafımızca kazanılmış hukuk kararları mevcutken; 30.11.2019 tarihinde, Yomra Belediye Başkanı Mustafa BIYIK ve beraberinde yanlış yönlendirilen 50-60 kişiyle birlikte; Trabzon'da uzun yıllardır eğitim-öğretim görevi üstlenen üniversitemizin zilyetliğinde bulunan Yomra yerleşkesine zorlama yöntemlerle girilmek suretiyle; izinsiz, yetkisiz ve hukuka aykırı olarak basın açıklaması gerçekleştirilmiştir.

Yapılan basın açıklaması tek taraflı, yanlı, eksik bilgilerle doludur. Yeni belediye başkanının süreç yönünden yanlış yönlendirildiğine şahit olduğumuzu üzülerek belirtmek isteriz.

Siyasetçiler, topluma yön veren, örnek davranışlar sergilemesi gereken duyarlı ve kamuya mal olmuş kişilerdir. İki binden fazla kişinin eğitim gördüğü ve 30.11.2019 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin ve Fen Bilimleri Enstitüsü'nün yüksek lisans eğitiminin olduğu bir günde; tapulu arazimizden izinsiz bir şekilde içeriye girilerek yapılan basın bildirisinde: "Buraya 300-500-1000 kişiyle de gelmesini bilirdik." ve " Burası ticarethanedir." şeklindeki açıklamaların bir belediye başkanıyla bağlantılı olmadığı görüş ve kanaati içerisindeyiz. Mahkeme kararlarını hiçe sayan, halkı yanlış bilgilendirmek suretiyle suç işlemeye teşvik eden, görevi kötüye kullanmak suretiyle derdest bir davayı etkilemeye çalışan belediye başkanı hakkında; öncelikle adli yönden Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na, idari yönden T.C. İçişleri Bakanlığı'na ve üniversite önünde gerekli tedbirlerin alınması yönünden ise Trabzon Valiliği'ne şikayet ve talepte bulunduğumuzu beyan ederiz. Yıllardır Yomra halkıyla iç içe bulunan ve hiçbir problem yaşamayan üniversitemizi başkalarına duyduğu husumet nedeniyle halkın önüne atmak isteyen, üniversitemizde eğitim alan öğrencilere ise müşteri gözüyle bakan belediye başkanı hakkında maddi ve manevi yönden yasal haklarımızın da kullanılacağını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.’

Editör: TE Bilisim