Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, İl Emniyet Müdür Vekili Mühittin Ayhan, Ortahisar İlçe jandarma Komutanı Yüz. Osman Erdoğan ile birlikte Trabzon’da bayram öncesi sürücüleri denetleyip uyaran Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, tüm sürücülerin iyi bir bayaram ve tatil geçirmelerini diledi.
 
Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, trafikle ilgili 59 politika hazırladıklarını belirterek,“Yılbaşından bugüne kadar trafik kazalarındaki ölüm sayısı yüzde 40 azaldı. Bin 250'den 750'ye düştü. 2018'de 7 bin 427'den, 6 bin 675'e düştü. 2019’un ilk 5 ayında yüzde 40'lık bir düşüş yaşıyoruz. Burada özellikle gelişmiş ülke standartlarına düşme konusundaki bir çabayı da ortaya koyuyoruz. Yaya kazalarıyla ilgili TBMM'den bir kanun çıkardık. O günden bu güne, yaya ölümlerinde yüzde 37 azalış oldu. Bir program çerçevesinde ilerliyoruz."dedi.
 
Ciddi Tedbirler Alyıyoruz
 
Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, bayramı sıfır can kaybıyla atlatmayı ümit ettiklerini söyleyerek, “Geçen yıllarda olduğu gibi trafik tedbirlerimizi ülke genelinde almış bulunmaktayız. Gerek emniyet gerekse jandarma trafik ekiplerimiz Türkiye’nin her noktasında ciddi tedbirler alıyor. Ciddi uygulamalar yapıyor. Vatandaşımızın sağ salim şekilde ulaşacağı yere ulaşması hususunda gerekli bütün çalışmaları bugüne kadar ortaya koydular ve bugün itibariyle de tedbirlere başladık. 185 bin hem jandarma hem de emniyet ekiplerimiz bayram sonuna kadar yoldalar. Hergün 9 bin trafik ekibi çalışacak ve yaklaşık 100’e yakın müfettişimiz de Türkiye’nin özellikle trafik kazaları açısından en riskli alanlarında saha kontrolü ve denetimlerini yapacaklar. Özellikle Perşembe gününden başlayan bayram seyahatleri bugün biraz daha kendisini yoğunlaştırdı. Bugün itibariyle İstanbul- Bolu arasında dönem dönem sıkışıklıklar oldu.Bazen trafik kazalarında bazen de yolların 3 şeritten 2 şeride düşmesi sebebiyle oldu. Ama şuana kadar çok anormal bir durum söz konusu değil. Bugün sınav olması nedeniyle de gidişleri 1 gün daha erteledi. Perşembe gününden başlamış olsa da yaygınlaştırmayı sağladı. İnşallah bu bayramı en az kazayla, bizim hedefimiz sıfır can kaybıdır atlatmak konusunda hem ümit ediyoruz hem de bu konudaki çalışmalarımızı ortaya koyuyoruz” dedi.
 
Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinden oluşan 185 bin ekibin bayram sonuna kadar yollarda olacağını söyledi.
 
Kaymakam Tolga Toğan’dan 4 Önemli Uyarı
 
Trafik ekiplerinin dikkat ettikleri hususlar ile ilgili bilgi veren Kaymakam Tolga Toğan, “Özellikle yola katılım esnasında trafik ekiplerimiz riski en aza düşürebilmek için ciddi bir çaba sarfediyorlar. Bir taraftan emniyet kemeri uygulamamız devam ediyor. Diğer taraftan özellikle hız limitleri, şerit değiştirme, takip mesafesi ve cep telefonu ile konuşma konuları konusunda sürücüleri uyarak Kaymakam Tolga Toğan, “Bu noktalar, trafik ekiplerimizin üzerinde durdukları en önemli konulardır.” dedi.
Editör: TE Bilisim