Trabzon Büyükşehir belediyesi iştiraki olan TİSKİ’de çalışanı olan SP Trabzon İl Başkanı, bazı basın yayın kuruluşlarına verdiği demeçlerde kendi kurumu ve yönetici hakkında eleştirisel açıklamalarda bulunmuş, bunun üzerine amiri olan TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş tarafından görüşmeye  çağrılarak kurum hakkında yaptığı kurumu rencide edici açıklamaları kendisine sorulmuştu. Yapılan görüşmede amiriyle oturup oturmama konusunda   çıkan tartışma üzerine Genel Müdür Ali Tekataş ‘Görüşmemiz bitmiştir çıkabilirsiniz’ demiş.  Yaşanan bu gelişme üzerine çalıştığı kurum hakkında kamuoyuna eleştirisel açıklamalar yapıp kendi amiri ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi hakkında  küçük düşürücü ifadeler kulandığı için hakkında idari soruşturma başlatılan TİSKİ çalışanı ve SP Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt yaptığı basın toplantısında şu ifadeleri kullandı. 

TRABZON’UN SORUNLARINI ANLATTIM

Kurt, Trabzonlular adına gazetede, ülkenin ekonomik olarak ciddi sıkıntı çektiğini, Trabzon’un çevre yolunu dile getirdiğini, trafik ile ilgili problemlerin aşılmadığıyla ilgili şehrin sorunlarını dile söylediğini belirtti.  Kurt, yeni otoparkın yerinin doğru olmadığını, Ortahisar Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nden ayrıldıktan sonra boş olan alana TİSKİ’nin yerleştirilebileceğini ancak birkaç yer değiştirilerek paralar harcandığını dile getirdi. 

MAKAMINA ÇAĞIRDI

Bu açıklamaların ardından TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın kendisini makamına çağırdığını ifade eden Kurt, “Genel müdür beni amir olarak odasına çağırabilir. Buraya kadar herhangi bir yanlış yoktur. 45 dakika gecikmeli odasına girdik. 51 yaşındayım. Karşılaşmayı hiç tahmin etmediğim bir tavır. Kendisi makamına oturdu. Ben de misafirlere ayrılan yere otururken, “Hayır, sen ayakta duracaksın” dedi. Ben de sayın genel müdürüm bu ne demek anlamadım dedim. Beni davet eden siz, içeri giren bir insan, bir emekçi, önemli bir camianın il başkanı. Sizin çağrınız üzerine buraya geldim. Bu tavrınız sizin adınıza beni çok üzdü. Bu ne demek anlayamadım. Gazetedeki beyanlarımı gösterdim. Eğer benim açıklamalarımda suç unsuru varsa disiplin var, mahkeme yolları var dedim. Siz bunu benim şahsıma mı yoksa emekçi kimliğime mi yoksa mensubu bulunduğum camiaya karşı mı yapıyorsunuz dedim. Aramızda başka bir mevzu geçmedi. Gittiğiniz bir misafirlikten, ‘kapıdan çıkın’ demesi gibiydi. Bu makama terbiyesizlik yapmam mümkün değil” dedi.

Editör: TE Bilisim