Meclis Başkanı Şadan Eren başkanlığında yapılan toplantının ilk bölümünde daha önce TTSO’dan emekli olan muhasebe memuru Erdal Beşer’e Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından hizmetleri anısına plaket takdim edildi. Mecliste daha sonra TTSO’nun Şubat ayı faaliyetlerinin yer aldığı film izlendi.
 
Gün Bir Ve Beraber Olma Günüdür
 
TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, toplantıda yaptığı konuşmada, “Şubat ayı meclis toplantımızın başında mübarek üç aylarınızı kutluyor ve dün kutladığımız Regaib Kandili’nin hayırlı vesile olmasını temenni ediyorum. Çok üzücüdür ki dün tarihi bir kara gece yaşadık. İdlib’de şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliği, devletimizin gücü ve kararlı duruşu bizleri bu zorlu günlerden aydınlığa ulaştıracaktır. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olarak bu hain saldırılar karşısında başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve devletimizin her kademesinde görev yapmakta olan vatan evlatlarının yanında olduğumuzu belirtiyor, Allah’tan milletimize bu tür acıları tekrar yaşatmamasını temenni ediyoruz” dedi.
 
Şehitlerimiz Bizi Derinden Üzmüştür
 
 TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, meclise hitaben yaptığı konuşmada, İdlib’teki hain saldırı sonucu şehit olan askerlerimize değinerek, “Dün gece maalesef şehitlerimiz var. Şehitlerimiz bizleri derinden üzmüştür. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Kahraman gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”
 
 “Tüm ülkeler hazırlıklı olmalı”
 
Dünyada ölümlere yol açan ve ekonomiyi de ciddi biçimde etkileyen corona virüsü tehlikesine de dikkat çeken Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Corona virüsü bütün dünyaya yayılmaktadır. Tarihi süreçlere baktığımız zaman virüslerin ve bunlara bağlı hastalıkların ülkelerde can kaybına ve buna bağlı olarak ülkelerin ekonomilerine verdiği zararlar ortada. Günümüze döndüğümüz zaman yakın tarihte de birçok virüs yayılma politikası izlenmişti. Türkiye olarak bugüne kadar gerçekten çok fazla etkilemediğini görmekteyiz. Ülke olarak gerekli tedbirleri aldığımız da bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalarda ortaya çıkmaktadır. Dileğimiz daha titiz ve dikkatli biçimde bu virüse karşı gerekli tedbirlerin alınarak sürdürülebilir bir şekilde devam etmesidir. Hassas bir konudur.”
 
Virüs Yayılıyor, Oturacak Bekleyecek Halimiz Yok
 
Hacısalihoğlu, yeni turizm sezonunun yaklaştığını da hatırlatarak, “Yeni sezonla birlikte turizmi ilgilendiren konularda da elbette almamız gereken kararlar ve atmamız gereken adımlar var. Sezon başlıyor. Turizm sektörüyle ilgili olarak bayramdan sonra önemli büyük beklentilerimiz vardı. Bu beklentilerin olumsuz etkilenmesi durumunda şehrimizde önemli altyapıya sahip olan işadamlarımızın da etkileneceğini unutmayalım. Buna alternatif çözümler bulma konusunda da hep birlikte meclis olarak bir araya gelip, düşüncelerimizi önümüzdeki günlerde tartışmak suretiyle kararları hep birlikte alacağız. Bizden de camiamızın beklemiş olduğu konu budur. Yoksa bir virüs yayılıyor, oturacak bekleyecek halimiz yok. Dünyada bu tür olumsuzlukların yanında ülkemizin etrafında ve ülkemize karşı atılan olumsuz adımlar var. Ülkemizi hedef gösterircesine komşularımızdan ve diğerlerinden ülkemize yapılan tehditlerin, ülkemizin geleceğine dönük ekonomisini de tehdit altına almaması için proaktif olarak hepimizin daha fazla ve daha hızlı çalışmasında büyük yarar var. Bunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Sonuçta kaderimize razı olup beklemeyi bir tarafa bırakmamız gerekir” dedi.

TTSO Meclis toplantısında daha sonra Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Özcan İlarslan, 2019 yılı bütçesinin nihai gerçekleşmeleriyle ilgili bilgi aktardı.
Editör: TE Bilisim