Müdahale Ettik

Erdoğan, “Fırsatçılar devreye girince TMO vasıtasıyla müdahale ettik, fiyatlar olması gereken seviyelere çıktı. Bu yıl yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat  17 lira, levant kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 16,5 TL. Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira, levant kaliteli kabuklu fındık için fiyat 16,5 TL’dir.” dedi.

Mücadelemizin Meyvesini Topladık

Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu: “Ziraat odaları olarak mücadelenin meyveleri topladık ancak fiyatı yinede yeterli bulmuyoruz. TMO’NUN erken devreye girmesi çok önemlidir. Türkiye Ziraat Odaları Birliği her zaman olduğu gibi bundan sonra da üretici ve çiftçinin yanında olacaktır. Cumhurbaşkanımızın açıkladığını fiyat hayırlı olsun” dedi. 

Beklentilerin üzerinde

Açıklanan fındık fiyatını değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız, bölgemize verdiği önemi bir kez daha göstererek, fındık fiyatını bizatihi kendisi, beklentilerin üzerinde bir fiyatla açıklayıp üreticilerimizin yüzünü güldürmüştür.” dedi.

Güzel Bir Fiyat

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fındık taban fiyatını değerlendirdi. Ayvazoğlu, “Cumhurbaşkanımıza fındık ile ilgili ciddi bir beklenti olduğunu söyledik. Güzel bir fiyat açıklandı, çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ülkemize hayırlı olsun

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 50 randıman Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyatın 17 lira, levant kaliteli kabuklu fındık için fiyatının 16,5 lira olduğunu açıkladı.?Üreticimize ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi. 

Bölgemizin beklediği müjdeydi

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, fındık fiyatları ile ilgili, “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan il başkanları toplantısında Karadeniz Bölgesinin beklediği müjdeyi verdi. Fındık üreticimizin yüzünü güldürdü.” dedi.

Fiyat İyi

Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk, "Bu yıl rekolte de iyi, fiyat da iyi. Yeni sezonun ve alımların sektöre hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 
Editör: TE Bilisim