Karadeniz sahil yolu nedeniyle denizden irtibatı kesilen Beşikdüzü sahilinin 5 Kilometrelik sahil bandında plaj ve rekreasyon alanları oluşturularak, doğudan batıya halkın kullanımına açılıyor.  Beşikdüzü Belediyesi’nin her türlü fizibilite ve teknik alt yapısıyla Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne hazırlattığı proje, Ulaştırma Bakanlığı tarafından detaylandırılıp yatırıma teklif edildi. 

İhale Yapılacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü hazırlanan projede ilgili Bakanlıklardan onay aldı. Ulaştırma Bakanlığı 2018 yılı yatırım planına giren proje Kalkınma Bakanlığı’nca uygun görüldü. Yaklaşık 50 Milyon TL’ye mal olacak bu projenin ihalesi bu yıl içinde yapılarak, hizmete alınacak. Karadeniz’in en büyük güzel plajı inşa edilerek, kuş uçuşu 5200 metrelik sahil şeridinde 20 hektarlık yeşil alanlar oluşturulacak.

“Gerekirse kumu Nil’den getireceğim”

30 Mart 2014 seçimleri öncesi Beşikdüzü halkını denizle buluşturacağını vaat ettiğini belirten Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, projenin kendisini heyecanlandırdığını, Beşikdüzü sahilinin temiz ve denize girilebilir bir plaja kavuşacağını, gerekirse kumu Nil’den getireceğini söyledi. Başkan Bıçakçıoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu’na teşekkür etti. 
Tuncay HACIFETTHOĞLU 
 
Editör: TE Bilisim