Türk Mimarlar Mühendisler Odalar Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nin 15. Olağan genel kurulu gerçekleşti. Oda toplantı salonunda yapılan kurula Od Başkanı Muzaffer Aydın, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Liman Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Yaylalı, Şaban Bülbül, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dinçer, oda başkanları ile üyeler katıldı.
 
Önerilerimizi Dikkate Almayanlar Şehrimize Zarar Verdi
 
Oda başkanı Muzaffer Aydın, inşaat mühendislerinin bilimin gücünü aklıyla birleştirdiğini ifade ederek, “Bizler inşaat tekniğinin en iyi şekilde kullanılmasını sağlayan insanlarız. Meslek alanımızdaki uzmanlaşma ve yetkinleşme konuları her zaman önceliklerimiz arasında yer alıyor. Mesleki bir yetkinlik, etik bir anlayış, geniş bir işbirliği içerisinde bir bilen olarak davranmak durumundayız. Kentimiz ve mesleğimizle ilgili sorunlarımızın çözülmesi için görüşlerimizi her koşulda söyledik, tartıştık, ilgililerine aktardık ve aktarmaya devam ediyoruz. Doğruların her zaman yanında, yanlışların her zaman karşısında olduk. Eleştirilerimizi yaparken kırmadık, dökmedik, doğrusunun ne olduğunu ifade ettik. Bütün bunları yaparken önerilenimizin dikkate alınmasını bekledik. Önerilerimizi dikkate almayanların şehrimize verdiği zarar ortadadır. Derdi Trabzon olanlarla Trabzon ileri taşınır. Bizim derdimiz Trabzon.” dedi.
 
Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dinçer, “Betonarme, çelik ve ahşap yapılarıyla dünya üzerinde geçmişten bugüne onlarca yüzlerce binlerce hatta milyonlarca eserle ilimizde ülkemizde ve dünyada insanoğlunun var olabildiği ve ulaşabildiği vazgeçilmez olan en önemli mesleklerden birinin mensubu olmaktan onur ve gurur duydum. Genel kurullar, kongreler yeni bir heyecan ve başlangıçtır. Genel kurulumuzun hayırlar getirmesini niyaz ediyor, meslektaşlarıma ömürlerinin her döneminde sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum” diye konuştu.
 
Sorunumuz Meslek Yasası
 
Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi odanın eski başkanı Mustafa Yaylalı, “Oda bizim yuvamız. Bu sokakta bir evimiz var diyoruz. Hep beraber mesleğimiz ve meslektaşlarımıza sahip çıkacağız. Başkanımız şubemizi hem Trabzon üzerinde hem de ülke genelinde çok iyi temsil etti. Biz de bundan sonra meslektaşlarımıza, ilimize ve ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeyi nasip etsin. 22 yıldır odanın içerisindeyim. Burayı bir okul olarak görüyorum. Sahada hep beraber odalarımıza sahip çıkmalıyız. Nerede olursak olalım bizim bir tane sermayemiz var inşaat mühendisliği. Bizim elimizden alınamaz. Hepimizin görevi bu unvana yatırım yapmak olmalıdır. Bizim meslek yasası sorunumuz var. Bu yasa bir türlü çıkmadı. Meslek yaşadı olmayan hiç bir kurum yürüyemez, ayakta kalamaz. Boş bıraktığınız alanı başkaları doldurmaya kalkar. Meclisteki meslektaş milletvekillerimizin bu kanuna sahip çıkmaları ve inşaat mühendisliği unvanına yatırım yapmasını bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem bu yasa çıkar” ifadelerine yer verdi.
 
Limanların Etrafında Şehirler Oluşur
 
Liman Müdürü Muzaffer Ermiş, sözlerini şöyle sürdürdü:  “İnşaat mühendisliği benim merak duyduğum bir alandır. Trabzon'un Sultan Abdülhamit döneminden beri bir demiryolu hayali vardır. Atatürkün vasiyetinde yer alan bir demiryolu mücadelesini devam ettirmekteyiz. Ticaret kenti Trabzon'u Çin bile önemsiyor. Trabzon Limanı son günlerde taşındın diye ifadeler var  limanlar yapılır etrafında şehirler oluşturulur.  Dünyanın bir çok şehrinde limanlar şehrin ortasındadır. Vergi rekortmeniyiz. Biz bu taşınmayı doğru bulmuyoruz. Biz limanı geleceğe taşımak adına büyük çaba sarf ediyoruz. Bu başarımızdan dolayı Somali ve Gine'nin başkentlerindeki limanları biz işletiyoruz. Limanları yalanalar da inşaat mühendisleridir.
 
Liman Bir Değer
 
AK Parti İl Başkanı Hayar Revi, “10 yıl il genel meclis üyeliği, il genel meclis başkanlığı şimdi de il başkanlığı görevi yapıyorum. Trabzon'da önemli görevde olanların bir çoğu mühendis. Önceden binalar dere yataklarına yerleştirilmişti. Yapılacak çok işimiz var. Son dönemde şehrimizin çok hızlı büyümesi ve araç sayısının artması bize zorluk yaşatıyor. Liman konusunda da sanayi teknoloji bakanımızın bir ifadesi oldu. Bizim limanın şehrin kopması ifade olmaz. Şehir limanı ile vardır. Limanın etrafındaki toz toprak olan kömür ve madenlerle ilgili bir durum var. Onların oradan uzaklaştırması yada çevreye rahatsız vermeyecek şekilde tedbirler alınmalı diye düşünüyorum. Liman şehrimiz için bir değer” ifadelerine yer verdi. Tek liste ile gidilen ve bugün yapılacak seçimlerde yeniden oda başkanlığına seçilecek olan Muzaffer Aydın’ın listesi şu isimlerden oluştu: “İsmet Çalık, Semih Nehar Nalbantoğlu, Sultan Varlık Çelik, Nurhayat Sürmen, Osman Burak Türkoğlu ve Nazlı Gül Araz.
BAHATTİN BAŞTÜRK
Editör: TE Bilisim