Programlara Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Birincioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ev ekonomisi Teknikerleri, Vakfıkebir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknikerleri ve Okul Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  

Uygulamalı Eğitim Gerçekleştirildi

Çavuşlu Ortaokulu’nda Proje Koordinatörleri Yunus Emre Akbulut ve Merve Akyol tarafından yürütülen Doğalından Gelecek (Ekşi Maya Kültürü) Projesinin sunumu ve uygulamalı eğitimi gerçekleştirildi.  Vakfıkebir Ekmeği’nin üretim tekniklerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, katkısız sağlıklı ve doğal ürünlerle sürdürülebilir beslenme alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla yürütülen projede yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında broşür ve numuneler dağıtıldı. Projede Ekşi Maya kültürünün yaygınlaştırılarak, coğrafi özelliklerin korunması önemle belirtildi.

Sağlıklı Yaşama Teşvik Edildi

 Deregözü Ortaokulu’nda Proje Koordinatörleri Selçuk Çalık ve Muhammet Albayrak tarafından yürütülen ‘Sağlığımız Meyveden Temizlikse Sirkeden Projesi’nin sunumu ve uygulamalı eğitimi gerçekleştirildi.  Sağlıklı yaşama teşvik, sirkenin kullanım alanlarının yaygınlaştırılması, çevre sorunları hakkında farkındalık yaratma amacıyla yürütülen projede yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında broşür ve numuneler dağıtıldı. Projede doğal beslenmenin, doğal kaynakların daha bilinçli kullanılmasının geri dönüşümün, çevreci ve sürdürülebilir temizlik yöntemlerinin önemine değinildi
 

Editör: TE Bilisim