Akçaabat belediyesi Erol Günaydın kültür ve sanat merkezi salonunda verilen eğitime, Akçaabat’ta faaliyet gösteren ticari araç şoförleri ve araç sahipleri katıldı. 

Akçaabat ilçe emniyet müdürü Fahrettin Sadullahoğlu tarafından verilen eğitimlerde, trafik güvenliği ve kuralları anlatıldı. Eğitimde, sürücü kaynakları kazaların önemli bir kısmının, seyir halinde yanlış karar, yorgunluk, dalgınlık ve koordinasyon bozukluğu, dikkatsizlik, hatalı şerit değiştirme, aşırı hız, cep telefonu kullanma ve alkollü araç kullanma gibi nedenlerden kaynaklandığı kaydedildi.

Canlardan Sorumlusunuz

Eğitimde konuşan Akçaabat ilçe emniyet müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, “İçişleri Bakanlığının talimatı sonrasında ticari araç sürücülerine ve okul servisleri aracı sürücülerine yönelik eğitim faaliyeti düzenliyoruz. Trafiğin en önemli unsuru, insan unsurudur. İnsan unsuru trafikte araç sürücüsü, yolcu ve yaya olarak trafiğin içinde bulunur. Trafik kazaları incelendiğinde kazaların en büyük sebebinin insan faktöründen kaynaklandığı görülüyor. Sizler gibi otobüs, minibüs, okul servisi, dolmuş ve taksi kullanan şoförlerin trafikte yaptığı iş çok çok önemli. Çünkü sizler özel taşıt sürücülerinin aksine taşıdığınız pek çok candan da sorumlusunuz. O yüzden trafikte sizlerin diğer sürücülere olumlu örnek olmanız çok önemlidir.” dedi.
 

Editör: TE Bilisim