Yaylada hayvanları için bir alan kaplayan ve bir konteynır kuran Düzen’e yetkili kurumlar tarafından izin verilmedi. 380 küçükbaş hayvanı bulunan Düzen, yaptığı açıklamada hayvancılık yapanlara destek çıkılmasını istedi. Ali Düzen, “Limonsuyu Yaylasında yaklaşık 2 yıldır hayvancılık yapıyorum. 380 küçükbaş hayvanım var.  Mera Komisyonu bize hayvancılık yapabilirsin diyor. Ben bu yaylada beton dökmeden sadece bir konteynır koydum ve bir de hayvanlarımın yatacağı alanı çevirdim. Çaykara Belediyesi 7 keşif gönderip yıkım kararı verdi. Hayvanlarım için çevirdiğim alanı ve konteynırı kaldırmamı istedi.” dedi.
 
3 KATLI, 5 KATLI BİNALAR VAR
 
Düzen, açıklamasında devletten herhangi bir destek almadan kendi imkanları ile hayvancılık yapmaya çalıştığını kaydetti. Düzen, konuşmasında yetkilerden hayvancıların işlerini zorlaştırmamalarını istedi. “Eğer bu yaylalar hayvancının değilse bize desinler. Biz de ona göre hayvancılık yapabileceğimiz yerleri bilelim. Yaylalarda 3 katlı, 5 katlı binalar var. Tamamen keyif yerine döndü. Hayvancılığın 2. Plana değil; 7. Veya 8. Plana atıldığını görüyoruz. Konteynırı ve hayvanlarımın yatması için oluşturduğum alanı yayladan çok uzağa kurduğum halde birileri bu durumu çekemedi. Devletimizden bir lira destek almadık.” İfadelerini kullandı.
 
MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM
 
Zorlu şartlarda hayvancılık yaptıklarını vurgulayan Düzen, “Kendimiz mücadele veriyoruz. Hayvancılığa katkı sunmaya çalışıyoruz. Hayvancıları yaylalarda birileri barındırmak istemiyor. Bir konteynırım ve 380 hayvanım var. Mücadelemi sürdüreceğim.  Zaten zorlu şartlarda hayvancılık yapıyoruz bir de yetkiler işimizi zorlaştırıyor. Çaykara Belediyesi çevirdiğim alana izin vermiyor. Hayvanlarımı nerede tutayım? Bize yetkililerimiz yardım etisin. Yaylalarda bu kadar yapı yapıldı izin çıktı da hayvanlara neden izin yok. Lütfen yetkilerimiz sesimizi duysun.” diye konuştu.

Sonay ÇALUK
Editör: TE Bilisim