Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kentin en işlek noktası olan Ortahisar ilçesindeki Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılacağını Temmuz ayında açıklamıştı. Trabzon'da trafiğe kapatılacağı açıklanan Maraş Caddesi'nin yeni projesi belli odu. 

Başkan Murat Zorluoğlu, projenin fotoğraflarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. “Trabzon için tarihi karar; Maraş Caddesi’ni yayalaştırıyoruz” ifadeleriyle görselleri paylaşan Zorluoğlu’nun bu gönderisi vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplamıştı.  Vatandaşlar projeyi çok beğendiklerini dile getirdiler. 

ACİL DURUMLARDA KULLANILABİLECEK

Görsellerde göründüğü kadarıyla Maraş Caddesi tamamen yayalaştırılırken sadece ortasında yine Trabzon’un tarihi taşlarından oluşan bir yol olacak. Bu yol sadece o bölgede yer alan işletmelerin lojistikleri, banka araçları, itfaiye ve ambulans gibi acil durumlarda kullanılabilecek. Taka Gazetesi alınan karar ile ilgili şoför esnafını dinledi. Şoför esnafı kararın doğru bir karar olmadığını kaydetti. 

ŞUAN BİLE CADDE BU TRAFİĞİ KALDIRMIYOR

Levent Tosun, yaptığı açıklamada, “Görünen köy kılavuz istemez. Bu trafiği şuan bu cadde açık olduğu halde kaldırmıyor. Kapatılınca nasıl olacak, nasıl kaldıracak. Yol kenarları olmuş otopark. Polis kaldırıyor, yeri bir daha doluyor. Kapatsalar şehir bu trafiği kaldırmaz.” İfadelerini kullandı. 

CADDE SİVİL ARAÇLARDAN KURTARILMALI

Yaşar Arkan, sivil araçlara dikkat çekti. Arkan,“Orada dolmuşun olması yanlış, bir kapatılsın bakalım ne olacak. Eğer cadde sivil araçlardan kurtulursa çözüm olur.” dedi. 

BİZİM İÇİM KÖTÜ OLUR

Ali Uzun ise konuşmasında şunları kaydetti: “Kapanmasın Maraş Caddesi, herkes oraya alıştı, orası şehrin kalbi. Kapansa nasıl biz meydana nereden geçeceğiz. Trafiğe bir katkısı olmayacak. Bizim için kötü olur.”

TRAFİK FELÇ OLUR

Gürsel Son açıklamasında “Maraş Caddesi kapandığında Trabzon trafiği felç olur. Burayı kalp gibi düşün. Alternatifin yoksa ne yapacaksın. Vatandaş sıkıntı çektiğinde daha çok tepki alırsın. Ben yolcuyu Moloz’da bırakırım, yürür meydana.  Bu durum hem vatandaşa, hem esnafa zarar. Uzunsokak’ı kapattı Volkan Canalioğlu, ne oldu dünya kadar tepki aldı. Orası Trabzon’un kalbi. Kapanması iyi olmaz.” şeklinde konuştu. 

SADECE DOLMUŞLARA AÇIK OLSUN

Gökhan Erkan, “Kapatılması doğru; eğer özel araçlar girmeyecekse kapatılsın. Sadece dolmuşlara açık olsun. Özel araçların ne işi var orada.”  İfadelerini kullandı. 

ÇÖZÜM OLMAYACAK

Şenol Şahin, açıklamasında  “Trabzon’da bizim yol sorunumuz var. Maraş Caddesinin bir yol daha yapılmadan kapatılması, kapanması çok yanlış. Şu trafiği görüyorsunuz değil mi? Ben çözüm olacağını sanmıyorum.” cümlelerine yer verirken Mahmut Memiş, “Aşırı trafik oluyor. Cadde kapatılırsa daha kötü olacak.”  diye konuştu. 

HİÇBİR KESİM MAĞDUR OLMASIN

Vatandaşlar ise orasının Trabzon’un kalbi olduğunu, kesin çözüm üretilmesi gerektiğini söylediler. Kimse mağdur olmayacak şekilde bir düzenleme yapılamasını gerektiğine dikkat çektiler. 

Sonay ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim