Trabzonspor kongrelerinde yaptığı konuşmalar ile sembol olan Orman Muhafaza Memuru Erman Baş, Orman Korum Şube Müdürü T.B. ile yaşadığı bir tartışma sonrası Şanlıurfa’ya sürgün edildi. Trabzon’un yakından tanıdığı ve kendisi kalp hastası eşi de yüzde 92 engelli olan Orman Muhafaza Memuru Erman Baş, Ocak ayında Trabzon Üniversitesi konferans salonunda Trabzon Sürmene Maçka Orman İşletme Müdürlüklerinde görevli 65 Orman Muhafaza Memuruna verilen seminerde  , Orman Koruma Şube müdürü T.B. ile yaşadığı bir tartışma sonucu Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğüne görevlendirildi. Müdür T.B.’nin kürsüden Orman Muhafaza Memurlarına hitaben " Siz Orman Muhafaza Memurları ormanda kamyona 20 m³ Orman envali tomruğu kamyona yükletip 5m³ nakliye kesiyorsunuz buradan Orman Muhafaza Memurları sizi kınıyorum" sözleri üzerine, Baş, "müdürüm siz nasıl konuşuyorsun siz bize hırsız diyorsunuz hemen özür dileyin" diyerek eleştirilmem sonucu tayinim çıktı” dedi.

‘SİZİ KONUŞTURMAM’

Baş, Müdür T.B.’ye hitaben, "Özür dilemezseniz bu salonda konuşma yapamazsınız" diye müdür beye durumu ilettim. Sonra salonda bulunan Orman Bölge Müdür yardımcısı M.T., müdüre hitaben "siz böyle konuşma yapıp burada bulunan veya olmayan Orman Muhafaza Memurlarını haksız yere suçlama yapıyorsunuz ancak ormanlarda Kamyona 20m³ Orman Envalini yükleyip 5m³  nakliye kesen varsa bu kişiyi suç üstü yapıp ceza verip kınama yaparsın" diye durumu ileterek konuşmasını sonlandırdı.

9 AY SÜREN SORUŞTURMA

Bu olaylar 9 ay önce oldu ve benim hakkımda bu konularda haksızca soruşturma açıldı ancak hiçbir sonuç açıklanmadı, tarafıma bilgi verilmedi. Ve olaylardan sonra benim tayınım Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü Akçaabat Yıldızlı Orman İşletme Şefliğinden Şanlıurfa'ya Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Orman İşletme Şefliğine naklen tayin etildim. Durumu ve eşimin sağlık sorunlarını mahkemeye ilettim ve Trabzon’daki görevime geri dönmek için dava açtım” diye konuştu.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim