Kasap, “ Dünya Kudüs günü, İslam ümmeti açısından vahdet ve kardeşlik günüdür; İslam’ın ve ümmetimizin azılı ve küstah düşmanlarına karşı yüreklerimizi ve bileklerimizi birleştirip Kudüs’ümüzle kucaklaşma günüdür. Kudüs günü, İslam’ın mübarek ve mukaddes kıldığı topraklar üzerinde hiç bir gayri meşru yapının duramayacağını, Filistin halkının vatanlarından, haklarından, özgürlüklerinden ve onurlarından mahrum bırakılmasının kesinlikle kabul edilmeyeceğini ve mukaddesatımızın siyonistlerin çizmeleri altında çiğnenmesine göz yumulmayacağını haykırmanın günüdür.” dedi. 

KUDÜS KARDEŞLİĞİMİZİN PUSULASIDIR

Kasap, açıklamasında “Bizler dünyanın hangi ülkesinden ve beldesinden olursak olalım, hangi kavme, hangi mezhebe ve hangi cemaate mensup olursak olalım; Kudüs’ü hepimizin atan bir kalbi olarak biliyor ve her zaman Kudüs’le birlikte doğruluyoruz.” İfadelerini kullanarak şunları kaydetti: “Zira Kudüs bizim için hem vahdet ve kardeşliğimizin, hem izzet ve zaferimizin teminatı, kurtuluşumuzun kapısı ve hak yolda yürüyüşümüzün pusulasıdır. Doğru yolda yürüyüp yüremediğimizin göstergesi Kudüs davasına olan bağlılığımızla ölçülür. Kudüs davasını ortadan kaldırmak için ittifaklar kurmakta, savaşlar çıkarmakta, kanlar dökmekte ve özellikle de müslümanlar arasındaki bağı koparmaya çalışmaktadırlar. Bu oyunların ve ihanetlerin en büyüğü karşımızda “Yüzyılın Anlaşması” adı altında durmaktadır. Filistin’in tamamına yakınını siyonistlerin işgaline ve sultasına bırakan, Kudüs’ü siyonist rejimin bölünmez ebedi başkenti olarak gören ve Filistinlilerin vatanlarına dönme hakkını tamamen ortadan kaldıran bu plan ne yazık ki, ümmetin gereken tepkiyi ortaya koyamamasıyla adım adım uygulanmaya devam etmektedir.”

FİLİSTİN TOPRAKLARI ER YA DA GEÇ KURTULACAK

Genel Sekreter Kasap, açıklamasında, “Şüphesiz ki Filistin toprakları bu siyonist rejimin işgalinden er geç kurtulacağı gibi, müslüman halklar da böylesi işbirlikçi rejimlerin ihanetlerinden de kurtulacaklardır. Corana virüs salgını dolayısıyla, bütün dünyada alınan önlemler ve getirilen kısıtlamalar, doğal olarak her yıl düzenlenen Kudüs günü eylem ve etkinliklerinin bu sene daha farklı şekillerde düzenlenmesini beraberinde getirmiştir. Kamuoyunda Filistin davasını ve Kudüs mücadelesini canlı tutacak yol ve yöntemler inşallah bu Kudüs günün de tarihe farklı bir şekilde kaydedilecektir. Bu vesileyle, Kudüs bilincini ümmetimizin zihinleri ve yüreklerine kazıyan tüm liderlerimize, alimlerimize, şehitlerimize şükran ve minnetlerimizi sunarken onların bize emanet bıraktığı Kudüs sancağını daha da yükseklere kaldırmak, bu kutlu mücadeleyi zaferlerden zaferlere ulaştırmak ve  ümmet olarak tez zamanda özgür Kudüs’te buluşmak için Allah Tebareke ve Teala’dan yardım ve nusretini niyaz ediyoruz.  Yaşasın Ümmet kardeşliği ve yaşasın Kudüs dayanışmamız! Yaşasın Kudüs şehitleri ve yaşasın İntifadamız!” ifadelerini kullandı.   Doğu Karadeniz Akıncılar Derneği Genel Başkanı Abdulkadir Emiroğlu, Selamet Derneği’nden Ahmet Bayraktar, Taner Karabacak, Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkanı Yusuf Şahin,  Trabzon Kültürünü Tanıtma Derneği, Teknik Elemanlar Derneği Trabzon Şubesi açıklamaya destek verdi.
 
Editör: TE Bilisim