Sabah saatlerinde beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve ilgili kurum müdürleri ile gittiği ilçede, ilk olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda muhtarla bir araya gelen Vali Ustaoğlu, Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve kamu yatırımı bulunan kurum amirleri ile muhtarları dinledi.

Muhtarlara Yönelik Toplantılar 2020’de de Devam Edecek

Toplantı açılışında, ilçede kamu yatırımı bulunan kurum amirleri, sunumlarını gerçekleştirirken, sonrasında muhtarlara hitap eden Vali Ustaoğlu, 2020 yılı içerisinde Sürmene ilçesinden başlayarak, muhtarlarla bir araya geleceklerini ve ilçelerin genel durumunu değerlendireceklerini söyledi. 

Muhtarları, devlet ve vatandaşlar arasındaki irtibatın merkezinde konumlandırdıklarını ifade eden Vali Ustaoğlu, “Bu anlamda kamu hizmetlerinin muhtarlarımız tarafından bilinmesi, takip edilmesi ve vatandaşlarımızla paylaşılması büyük anlam ifade ediyor. Bu format çerçevesinde mahallerinizi ilgilendiren ana sektörler itibarıyla, yapılan hizmetleri ve çalışmaları paylaşmak, muhtarlarımızla hasbihal etmek ve varsa vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini almak üzere bugün burada toplandık. Benzer toplantılar ilerleyen süreçte diğer ilçelerimizde de düzenlenecek. İlçe müdürlerimiz, sunumlarda görüldüğü üzere birçok hizmete imza attılar. Türkiye’miz gelişti, değişti. Artık en ufak olumsuzluğun takip edildiği, şeffaflığın ön planda olduğu bir dönemdeyiz. Gayretli çalışmaları takip ediyoruz. İlimizde hayata geçirilen vizyon projelerden Sürmene ilçemiz de faydalanıyor.” dedi.

“Sıkıntılarımıza Birlikte Çözüm Üreteceğiz”

Muhtarlık müessesine verdiği önemi de ifade eden Vali Ustaoğlu, “26 yıllık meslek hayatımda hep söylediğim gibi muhtarlar bizim en önemli mesai arkadaşlarımız oldu. Bu yıl daha organize ve kapsamlı bir çalışma içerisinde muhtarlarımızla bir araya gelip, sıkıntılarımıza birlikte çözüm üretme çabası içerisinde olacağız.” diye konuştu.

Gerek ilçelerde gerekse il genelinde önceliklerinin, her zaman huzur ve güven ortamını korumak olduğuna vurgu yapan Vali Ustaoğlu, “2019 bu anlamda bizler için gayet güzel bir yıl oydu. Turizmden örnek verecek olursam; dış hatlardan ilimize gelen uçak sayısı önceki yıla göre %45 oranında artış gösterdi. 2020 de inşallah güzel geçecek. Katar ile Trabzon arasında mayıs ayı içerisinde direkt uçuşların başlayacak olması çok önemli bir gelişmedir. Özellikle kırılgan bir sektör olan turizmi olumsuz etkileyecek davranışların yaşanmaması, huzur ve güven ikliminin muhafaza edilmesi, turistlere yaklaşımımızda her zaman azami ölçüde dikkatli olunması noktasında gayret göstereceğiz. Muhtarlarımızın esnafla sürekli iletişim halinde bulunarak bu anlamda kendilerine yardımcı olmasını istirham ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Devletimizin, Şefkat Elini Herkese Uzatacak Gücü Vardır”

Vali Ustaoğlu konuşmasının sonunda, vatandaşların seslerini devlete duyurma noktasında mutlaka aracı olmalarını istediği muhtarlara, “Devletimizin, şefkat elini herkese uzatacak gücü vardır.” hatırlatmasında bulundu.
 
Toplantı, muhtarların mahalleleriyle ilgili sorun, talep ve beklentilerini sözlü ve yazılı olarak Vali Ustaoğlu’na iletmesiyle son buldu.

Muhtarlar toplantısının ardından tadilat çalışmaları tamamlanarak yeniden hizmete alınan Sürmene Devlet Hastanesinin açılışını gerçekleştiren Vali Ustaoğlu, beraberindeki İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ve kurum amirleriyle hastanede incelemelerde bulundu.

Cuma Namazı öncesinde, Sürmeneli Üstün ailesi tarafından yaptırılarak ilçe halkının hizmetine sunulan Üstünler Camisi’nin de açılışını yapan Vali Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada ‘hayırda yarışma’ konusuna işaret ederek, dinimizin bu hususa verdiği önemi anımsattı.

Vali İsmail Ustaoğlu, Cuma Namazı sonrasında ilçede yapımı süren, Muratlı Özel Eğitim Anaokulu Ek Binası, Sürmene İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası, İmam Hatip Ortaokulu ve Sosyal Bilimler Lisesi inşaatlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Valimiz İsmail Ustaoğlu, Sürmene Muratlı Özel Eğitim Anaokulunda eğitim gören minikleri ziyaretinin ardından, yapımı süren anaokulu ek binasında incelemelerde bulundu.
Editör: TE Bilisim