Toplantıya; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Kent Konseyi üyeleri ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Akçaabat Kent Konseyinin Eylül Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse yaptı. Köse konuşmasında, Akçaabat Kent Konseyi olarak yapılan faaliyetlerden bahsetti. 

Bilgimiz Dahilinde

Başkan Ekim, toplantıda açıklamalarda bulundu. Ekim,  Akçaabat için büyük önem arz eden konulara da değinerek, “Akçaabat hepimizin. Hepimiz Akçaabat için gayret gösteriyoruz. Sizlerle beraber Akçaabat’ın geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz. Akçaabat’ın yararına olan her şeye birlikte karar vereceğiz. Sahillerde yürüyüş ve bisiklet yollarının doğru olduğunu, insanların plajlardan yaralanması gerektiğinin doğru olduğuna karar verdiysek gereken diğer huşulara da birlikte karar vereceğiz.

 Kavşaklarımızın düzenlenmesi, Pulathane Bulvarı ve Güney Çevre Yolunun şehrimiz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu konudaki tüm adımları da birlikte atmalıyız. Beni birlik ve beraberlik içerisinde Akçaabat’ı yönetmeyi arzu ediyorum. Hıdırnebi ile ilgili projemizde oranın daha verimli bir turizm alanı olmasını hedefliyoruz. Bu projemizi de burada olan arkadaşlarımızla fikir alış verişi yaparak birlikte çeşitli değerlendirmelerde bulunarak şekillendirdik. Sahilde bulunan sondaj makineleri ile ilgili gündemde çeşitli söylentiler var. 

Buna bir açıklık getirmek istiyorum. Orada bilgimiz dahlinde zemin etüdü çalışmaları yapılıyor. Biz, kıyılardaki düzenlemeleri gerçekleştirebilmek için alt yapıları hazırlıyoruz ve bunun için de belli başlı çalışmalar yapıyoruz. Sondaj çalışmaları dahil olmak üzere. Şu anda orda olan çalışmalar tamamen bilgimiz dahilinde yapılmaktadır. Sahillerdeki düzenlemelerimiz için gerekli olan bir çalışmadır. “ dedi. 

Akçaabat Kent Konseyi’nin Eylül Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısında iki madde oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi. Bunlar, yılın bir gününün ‘Dünya Akçaabatlılar Günü ‘ilan edilmesi ve Akçaabatlı değerleri şahıslara kategorilerine göre ödül gecesi düzenlenmesi.
 

Editör: TE Bilisim