KONFORLU HİZMET

S.S. Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim’in uzun süredir mücadele ettiği dönüşüm projesi dün itibari ile start aldı. Minibüsten dönüşen 8 adet son model klimalı özel halk otobüsleri Akçaabat-Trabzon arasındaki ilk seferine çıktı. Kooperatif Başkanı Sevim, 07.00 ila 21.00 saatleri arasında 15 dakikada bir araçların seferde olduğunu söyledi. 

YOLCULAR DA MEMNUN

Sevim, “Alt yapı çalışmalarımızı uzun süredir büyükşehir belediyemiz ile yürüttük. Şu anda 8 araç ile çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta içi filomuza 5 araç daha katacağız. Mersin-Akçaabat-Trabzon güzergahı ile Pulathane bulvarında araçlarımız çalışıyor. Yolcularımıza klimalı araçlar ile hizmet veriyoruz. Hem esnafımız hem yolcularımız hizmetimizden çok memnun. Saatlerimizi el ilanları ile de halkımıza duyuracağız” dedi.

ARAÇLAR BEKLEYEMEYECEK

Sevim, “Şoförler için de iyi oldu. Araçların yolda beklemesi. Duraklarda ileri geri hareket etmeleri ortadan kalktı. Sıcakta yolcularımız klimalı araçlar ile bunalmadan seyahat ediyorlar. İlçe halkımızdan da çok destek var. İlk günde ufak tefek eksikler olabilir. Yönetim kurulumuz ile ince eleyip sık dokuyarak eksikleri en aza indireceğiz. Önümüzdeki günlerde hiç eksik kalmayacak” diye konuştu.

YARI YOLDA BIRAKMAYIN

Sevim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güzergahlarımız yapıldı. Pulathane Bulvarından sadece dönüşüm yapan otobüsler çalışıyor. Minibüsler normal güzergahlarında yılbaşına kadar çalışacaklar. UKOME kararı alınmış. Çalışacakları güzergahlar belli. Yılbaşından sonra o güzergahta çalışacaklar. Dönüşümüzün tarihi bir dönüşümdür. Trabzon bu dönüşümde geç kaldı. Bütün büyük şehirler dönüşümünü yaptı. Bizde imzalarını geri alanlar, git gelenler oldu. Arkadaşlara, ‘Beni ayağa kaldırıp yarı yolda bırakmayın’ demiştim. Noterden verdikleri imzaların gereğini yapmasını istiyorum. ‘Bismillah’ diyerek sefere çıktık. Araçlarımızda kamera sistemi var. Araçlar takipte. Hangi durakta kaç yolcu almış hepsi belli. Vatandaşımıza kaliteli ve güvenli yolculuk yaptırmayı planlıyoruz.”

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim