Atatürk Alanı Meydan Parkı yanındaki yol kenarındaki dubaları tekmeleyen şahsa polis ekipleri uyarılarda bulundu. Bu sırada alkollü olduğu öğrenilen şahıs, polislere tepki göstererek yağan yağmura aldırmadan bağırarak üzerindekileri çıkarmaya başladı. Şahsı durdurmakta güçlük çeken ekipler takviye ekip isterken, olay yerine takviye olarak gelen polis ekipleri şahsı gözaltına almak için büyük uğraş verdi. Yaklaşık 10 kişilik çevik kuvvet ekibi, şahsı sakinleştirmek ve polis aracına bindirmek için yoğun çaba sarf ederken, alkollü şahıs bir türlü araca binmek istemedi. 

Polislerin müdahalesine rağmen çevredeki iş yerlerine yönelen ve kendisini görüntülemek için kamera arayan şahıs, kendisini görüntüleyen kamerayı fark etmeyerek yöre şivesiyle “La haburda kamera var mı? çeksene beni. Az dur kamera çeksin beni” derken, polis aracına bindirilmeye çalışılırken de “Kelepçeyi arkama takma. Az dur gardaşım. Az dur kollarım kırıldı” şeklinde karşı koymaya çalıştı. 

Cinayete Af!

Giresun'un Görele ilçesine bağlı kapatılan Köprübaşı beldesinin Önerli Mahallesi'nde 2013 yılında yeğenini arazi anlaşmazlığı yüzünden vurarak öldüren 85 yaşındaki Celal Topkara'nın cezasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan affetti.

Yaklaşık 4 yıldır cezaevinde bulunan Topkara'nın yaşlılığa bağlı olarak sürekli hastalanmasından ötürü ailesi tahliye için mahkemeye başvurdu. Ailenin başvurusu ise Cumhurbaşkanlığına iletildi. Başvurunun iletilmesinin ardından dün Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinden affedilmeye ilişkin şu açıklama yapıldı: "Sayın Cumhurbaşkanımız, Adli Tıp Kurumunca saptanan sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali nedeniyle hükümlü Celal Topkara'nın kalan cezasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü maddesi uyarınca kaldırmışlardır."

Olayın geçmişi şöyle;

Celal Topkara aynı husumetten öldürdüğü yeğeni İsmet Topkara'yı, eşini ve oğlunu 2002 yılında silahla yaralamış ve 11 yıl cezaevinde yattıktan sonra şartlı tahliye ile serbest bırakılmıştı. İddiaya göre yaralama olayından sonra yakalanan Celal Topkara, öldürdüğü yeğenini, 'hapisten çıkacağım seni vuracağım' demiş ve 11 yıl sonra çıktığı cezaevinden kısa bir süre sonra yeğeni 2013 yılının Ekim ayında Ömerli Mahallesi'nde tabanca ile iki el ateş ederek öldürmüştü."

Acı son

Akçaabat Akpınar mahallesinde ikamet eden ve Ortahisar ilçesinde bir asansör firmasında çalışan 35 yaşındaki Osman Bıyıklı hayatını kaybetti. İddiaya göre Bıyıklı, çalıştığı işyerinde iş çıkışı bir anda yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Bıyıklı'nın beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. 1 Hafta Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören Osman Bıyıklı önceki gece hayatını kaybetti. Bekar olan Bıyıklı'nın naaşı dün toprağa verildi.

Zehir tacirleri tutuklandı

Giresun'da torbacılara yönelik gerçekleştirilen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, piyasaya uyuşturucu sürmek istedikleri belirlenen U.A, E.A, S.S. ve O.Ş'yi gözaltına aldı.  Zanlıların üzerilerinde yapılan aramalarda, 53,7 gram sentetik kannabinoid (bonzai) ve 5,5 gram kubar esrar, av tüfeği ile kuru sıkı tabanca ele geçirdi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan U.A. ve E.A. tutuklandı. S.S. ve O.Ş. ise serbest bırakıldı.

Nefes kesen kovalamaca

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 'dur' ikazına uymayan araç sürücüsünü kovalamacanın ardından yakaladı. Araçta yapılan aramada 0,92 gram esrar maddesi ele geçirildi. 

 Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle: 

"01.12.2017 günü saat 21:55 sıralarında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'müze bağlı ekiplerimizce Şingah Mahallesi Cezaevi yolu üzerinden Bayburt merkeze seyir halinde bulunan araçlar üzerinde yapılan kontroller sırasında 'dur' ihtarına uymayarak kaçmış, ekiplerimizin ısrarlı takipleri sonucunda kaçan araç ekip otomuza çarpmış ve bu esnada durdurulmuştur. Araç içerisinde yapılan kontrollerde 0,92 gr esrar maddesi ele geçirilmiş, araç sürücüsü Ö.A isimli şahıs olay yerinde, takip esnasında araçtan inerek uzaklaşan H.Y ve olayla iltisaklı olan C.Y isimli şahıslar ise görevli ekiplerimizin il merkezinde yapmış oldukları çalışmalar neticesinde Şeyhhayran Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde yakalanmıştır. Ö.A. ve H.Y. isimli şahıslar işlemlerin ardından 02/12/2017 tarihinde Adli Makamlara sevk edilip tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, C.Y isimli şahıs ise işlemlerin ardından serbest bırakılmıştır."   

8 gözaltı 3 firar

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, ByLock kullanıcılarına yönelik Giresun merkezli, İstanbul, Aksaray ve Çorum'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 11 kişiden 8'i gözaltına alındı. Emniyet mahrem imamının da aralarında bulunduğu 8 zanlının, bulundukları illerdeki emniyet müdürlüklerine götürüldükleri öğrenildi. Öte yandan, adreslerinde bulunamayan 3 kişi aranıyor.

Hayvanları kurtarırken can verdi

Ordu'nun Altnordu ilçesinde çıkan ahır yangınında 1 kişi hayatını kaybetti, 15 büyükbaş hayvan da telef oldu.  Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi'nde Hayati Özata'ya ait ahırda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bu sırada yangına müdahalede bulunmak isteyen Hayati Özata'nın oğlu Güçlü Özata (37) ahırdaki hayvanları kurtarmak isterken vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerince kentteki özel bir hastaneye kaldırılan Güçlü Özata kurtarılamadı. Ahır yangınında 15 büyükbaş hayvan telef olurken, yangın itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışması sonrası kontrol altına alındı.

34 ekiple baskın

Trabzon’da günübirlik konaklama yerlerine 34 ekiple yapılan denetimlerde 20 bin 764 TL ceza kesildi. Edinilen bilgiye göre 06-07 Aralık 2017 tarihlerinde ülke genelinde günübirlik konaklama yerlerine eş zamanlı olarak yapılan uygulama kapsamında Trabzon merkez ve ilçelerinde de 34 ekiple denetim yapıldı. Denetimler kapsamında 10 işyeri ve 482 adres denetlenirken 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu Ek 1 Maddesi’nin gereğini yerine getirmeyerek veri göndermeyen 4 işyerinden her birine 5 Bin 191 TL, toplamda ise 20 Bin 764 TL para cezası uygulandı. İkinci kez veri göndermediği tespit edilen 1 işyerine ise kapatma cezası uygulanırken söz konusu evlerde kalan şahıslar hakkında ise inceleme yapıldı.
Editör: TE Bilisim