TEFECİLİK OPERASYONU

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri bugüne kadar il merkezinde tefecilik suçuna yönelik yapılmış en büyük operasyonu gerçekleştirdi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri uzun süreli takip ve çalışmaların ardından yürütülen soruşturma çerçevesinde bugün sabah 6.30 itibariyle 25 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

MÜHİMMAT BULUNDU

Operasyon çerçevesinde şüphelilerin ev ve bağlılarında yapılan aramada gizlenmiş şekilde çok sayıda çek, senet, bahse konu suçtan elde edildiği değerlendirilen bir miktar para, 2 adet av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 22 adet fişek ve 13 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Operasyonda E.O.Y., E.O., F.Ç., G.G., H.Ş.C., H.Y., H.B., İ.S., M.K.A., M.T., M.S., Ş.C., T.Ö., Ü.E., V.O., Y.E.Ç., M.A., B.Ç., O.P., Ş.T., S.C., F.O. ve  A.D. isimli şahıslar gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor.

EMNİYETTEN GEÇİT YOK

Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri, Ortahisar İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği ve Polis Merkezi Amirliklerince adli makamlardan alınan arama kararına/talimatına istinaden Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda; Bir miktar Kubar Esrar maddesi, 3 adet Sentetik Ecza, 2 adet Ruhsatsız Tabanca, tabancalara ait Şarjör ve 93 adet Fişek ele geçirildi.  Düzenlenen sokak operasyonlarında 8 şahıs hakkında işlem başlatıldı.

ZEHİR TACİRLERİNE NEFES YOK

Ordu'da, uyuşturucuya yönelik gerçekleştirilen ‘Kökünü Kurutma’ operasyonu çerçevesinde yakalanıp adliyeye sevk edilen 30 kişiden 22’si çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Antalya merkezli Isparta, Erzincan ve Ordu’da 31 Ocak tarihinde uyuşturucuya yönelik operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen eş zamanlı operasyon çerçevesinde Ordu'nun Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçesinde belirlenen 32 şahıstan 30’u yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında bugün Ordu ve Ünye Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 30 şüpheliden 22’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 4’ü ise savcılık kararıyla serbest bırakıldı. 2 şahsın ise araması devam ediyor.

ORDU’DA SİLAH BASKINI

Samsun merkezli Ordu ve Sivas illerinde düzenlenen "silah ticareti" operasyonunda 7 kişi gözaltına alınırken, Ordu'da gözaltına alınan 3 kişi de Samsun'a getirildi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, "silah ticareti" suçu ile ilgili bu sabah saat 07.00'de Samsun merkezli Çarşamba ilçesi ile Ordu ve Sivas illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda 7 adet ruhsatsız tabanca ve şarjörü, 24 adet tabanca fişeği, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 65 adet kartuş ele geçirildi. Olayla ilgili 7 kişi "silah ticareti" suçundan gözaltına alındı. Ordu merkez, Fatsa ve Kumru'da gözaltına alınan 3 kişi ise Samsun'a getirildi. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 3 kişi sorgulanmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğüne götürüldü.

SAHİLE GİDECEKLER DİKKAT!

Karadeniz bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız için Pazar günü uyarı yapıldı. Dalgaların 4-5 metreye çıkabileceği belirtilerek, Trabzon'da vatandaşların sahil kenarından uzak durması gerektiği kaydedildi. Türkiye ağır kış şartlarının altına giriyor. Vatandaşlar hava durumunu anbean takip ederken, hava durumuna ilişkin bilgilendirmeler de yapılmaya devam ediyor. Son olarak Karadeniz bölgesine yönelik önemli bir uyarı yapıldı.

4-5 METREYE ÇIKACAK

Hava Forum’da yer alan habere göre adım adım kar fırtınasına doğru gidiyoruz. Pazar günü Karadeniz'de dalga boyu tahminlere göre 3-4 metreye çıkabilir. Bu geçen yıl yaşadığımız vortexlerde yaşandı. Şu an vortexçiler çok heyecanlı farkındayız, ancak tam bir vortex oluşur mu netleşmedi.

DENİZ KIYISINA YAKLAŞMAYIN

Pazar günü sahil kenarına gidecek vatandaşların bu aktivitesini ertelemesi gerektiği ve dalga boylarının tehlikeli seviyelere ulaşılabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim