204 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin’de dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 204 köy yolu ulaşıma kapandı. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiliyor. Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 2, Kürtün ilçesinde 4, Şiran ilçesinde 6 ve Torul ilçesinde 20 olmak üzere toplam 32 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Giresun’da ise Alucra ilçesinde 6, Çamoluk ilçesinde 11, Dereli ilçesinde 4, Şebinkarahisar ilçesinde 16 ve Yağlıdere ilçesinde 3 köy yolu olmak üzere 40 köy yolu, Artvin'de de merkezde 6, Ardanuç ilçesinde 32, Kemalpaşa ilçesinde 21, Şavşat ilçesinde 30, Yusufeli ilçesinde 13 ile toplam 102 köy yolu kar nedeniyle kapandı. Rize’de 30 köy yolu olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesi'nde toplam 204 köy yolu ulaşıma kapanırken, ulaşıma kapanan köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için İl Özel İdaresine bağlı ekipler tarafından çalışmalar sürüyor.

AKUT KURTARDI

Trabzon'un Tonya ilçesinde kar yağışının etkili olduğu yaylada mahsur kalan 6 kişi AKUT ekiplerince kurtarıldı. Kavaklı Yaylası'nda giden 6 kişi, AKUT ekiplerine ulaşarak mahsur kaldıklarını bildirdi. Bölgeye giden 7 kişilik ekip, yaylada araçları kara saplananlara ulaştı. Ekipler, olumsuz hava koşullarında yürüttükleri yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından mahsur kalan kişileri kurtardı. İlçe merkezine götürülen kişilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

KAYAN KARAVAN ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPARAK DURABİLDİ

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda kar ve buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda kayarak devrilen karavan minibüsteki 1 kişi yaralandı. Kaza, öğle saatlerinde Ayder Yaylası'nda meydana geldi. Nedrullah Özdemir'in kullandığı 16 AKU 590 plakalı minibüs karavan, kar yağışı sonrası buzlanmanın da etkisiyle kaydı. Devrildikten sonra kayan karavan kaldırım ve elektrik direğine çarparak durabildi. Kazada sürücü yara almazken eşi Melahat Özdemir, yaralandı. Yaralı kadın, ihbarla gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesi sonrası kaldırıldığı Kaçkar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza yapan karavan da vinç yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Ordu’da yoğun kar yağışı nedeniyle Akkuş, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle 3 ilçede eğitime ara verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Akkuş, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerimizde eğitime 3 Ocak 2022 Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmiştir. Engeli olan ve hamile kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

SÜRMENE’Yİ YASA BOĞDU

Trabzon Sürmene eşrafından iş insanı Atilla Karali hayatını kaybetti. Sürbisa Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Sürmene Bıçağını hak ettiği yere taşıyan Karali Sürmene halkını üzdü. Atilla Karali Trabzon Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Koronavirüs tedavisi görmekte iken hastalığa bağlı çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetti. Karali’nin cenazesi dün ikindi namazına müteakip Sürmene Orta Mahallesi Sahil Camiinde kılınarak aile kabristanlığında toprağa verildi.

ARAKLI DEĞERİNİ KAYBETTİ

İstanbul Araklılılar Dernek Başkanı Yüksel Özyurt'un dayısı Araklılı Sanayici İş insanı Necati Öztürk hayatını kaybetti. Merhum Öztürk’ün cenazesi dün Gaziosmanpaşa merkez camiinde kılınan öğle namazından sonra Trabzon'a gönderildi. Öztürk bugün öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra Araklı Yeşilce köyünde toprağa verilecek.

KAYALAR YOLU DÜŞTÜ

Artvin’de önceki gece başlayan sağanak yağış, öğle saatlerinde şiddetini artırdı.  Etkili olan yağış Borçka ilçesinde heyelana neden oldu. Borçka- Artvin karayolu 2. kilometresi İbrikli köyü mevkiinde yamaçtan kopan kaya ve toprak parçaları karayolunu ulaşıma kapattı. Karayolunun yeniden trafiğe açılması için ekiplerin iş makineleri desteğiyle çalışmaları başladı. Öte yandan bölgede bazı noktalarda sağanak yağış nedeniyle yamaçtan kaya düşmeleri meydana geldiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim