Kooperatif Başkan Vekili Yunus Tekin Baki yaptığı açıklamada, “Tonya Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyor. Tonya süt kop yönetimi olarak 17 ay önce devraldığımız fabrikamızın bugün itibariyle geçmişe ait tahakkuk eden tüm süt paraları ödenmiştir. Bu ödemelerin 1 Haziran dünya süt gününe denk gelmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir.  Çok Şükür üreticimize geçmişe ait tahakkuk etmiş herhangi bir borcumuz kalmamıştır. Bu tarihten sonra daha düzenli bir ödeme dönemini başlatıyoruz. Zira güncel borçları artık düzenli ödeyebilecek durumdayız.” dedi. 

DESTEĞİ SÜRDÜRMELİYİZ

“Bu başarı kıymetli hemşehrilerimizin fabrikasına sonsuz güveninin tezahürüdür. Önemli bir başarıdır. Çünkü yıllardır sokaklardaki gündem geciken süt paraları konusudur. Yarım asırlık çınarı ayakta tutmak için gerek maddi gerek manevi destek veren laf değil iş üreten ve hizmet eden herkesten Allah razı olsun.” Diyen Baki, “Daha yolun başı gidilecek çok yol, yapılması gereken çok iş var. Şundan eminim ki gerek yönetim anlamında gerek proje anlamında bizlerden daha iyi işlere imza atacak kıymetli hemşehrilerimizin olduğuna inanıyorum. Bu bir bayrak yarışıdır Tonya Kooperatifi markamızı daha ileri taşıyacak herkese kapımız sonuna kadar açıktır.  Büyüklerimizin hepimize emanet ettiği bu değerli marka her şeyin üstündedir, kaç nesil sayesinde yetişmiştir, Tonya Kooperatifi bizim için mühimdir, onu korumalı, bugün olduğu gibi yarında desteğimizi sürdürmeliyiz.”  

TONYA HALKI BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN 

Baki, açıklamasında şunları kaydetti: “Gelinen süreçte tüm bu iyi sonuçlardan cesaret alarak geçmişteki şüpheli alacaklar üzerinden haksız bir şekilde üzerinize gelmeye çalışanlar olacaktır. Şunu herkes bilsin ki hakkı, hakkaniyeti, hukuku hiçe sayarak alaveralar daleveralarla üzerimize gelmeye çalışan hiç kimseye zırnık koklatmayız. tonyakoop ‘tan hiç kimse haksız yere bir çöp dahi alamaz. Biz gecemizi gündüzümüze katarak , işimizden, ailemizden fedakarlık yaparak buraya zaman ayırıyoruz. Bu koça çınarı yaşatmaktan başka gayemiz yoktur.   Fabrikanın düzelmesini istemeyenlerin niyetlerini biliyoruz. Kurdukları tuzağa düşmeyeceğiz. Her türlü oyunu bozacağız, sabote etmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Biz burada olduğumuz müddetçe bu kararlı duruşu sergileyeceğiz. Ahlak, ilke, prensip ve maneviyatı önceleyerek kul hakkını gözeten bir yönetim anlayışı ortaya koyuyoruz. Tonya’nın bütün sütünü alacak sermayemiz vardır. Vekilimiz sağolsun her zaman arkamızdadır. Tonya nın bütün sütünü işleyip pazarlayacak pazarlama  ağımız ,kapasitemiz , potansiyelimiz mevcuttur.  Biz hiçbir fabrika ile rekabet halinde olmayacağız. Güçbirliği içerisinde olacağız. Biz kooperatifiz. Kooperatif üyelerinizin üreticilerimizin hakkını hukukunu sonuna kadar savunacağız. Bu mücadelede Tonya halkının bizi yalnız bırakmayacağına inancımız tamdır.”
 
Editör: TE Bilisim