Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve 30 Ağustos’ta hizmete açılan Trabzon Botanik’te gerçekleştirilen programda Ahmet Çağlar Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Gümrükçüoğlu, botaniklerin şehirlerin marka değerine olan katkılarına dikkat çekti. Gümrükçüoğlu, “Gürcistan’ın Batum şehri bugün botaniğiyle adından söz ettiriyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile 103 dönümlük alanda Trabzon’umuza kazandırdığımız Trabzon Botanik açılışından itibaren insanlarımızın akınına uğruyor. 

Gerek şehrimiz sakinleri, gerekse yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimizin uğrak noktası haline gelen Trabzon Botanik, ayrıca Trabzon kültürünün sergilendiği, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli marka değerlerinden biridir” dedi. 

Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik’i geliştirmeye de devam edeceklerini ifade ederken, “Yapacağımız çalışmalarla denizden Trabzon Botanik’e yürüyüş yoluyla ulaşmak mümkün olacaktır” diye konuştu.  Başkan Gümrükçüoğlu programda ayrıca Trabzon’da gerçekleştirilen yol çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu.
AHABER

Editör: TE Bilisim