Pazarkapı’da İdi

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar meclisin tatile girmesiyle birlikte Trabzon’da vatandaşları dinlemeye başladı. Dün Pazarkapı’da il eski başkan vekili Köksal Boz’un organize ettiği sabah kahvaltısına katılan Adnan Günnar ardından da esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Günnar vatandaşların sorunlarını tek tek not aldı anında çözümler üretti.

Trabzon rahatsız!

Muhtarlarla da buluşan Günnar Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş’u aradı ve ‘Boztepe’nin yeşilini soydunuz’ diye sitem etti. Bayramçavuş ise ‘Sayın vekilim orası öyle kalmayacak. Viyadüklerin ayaklarını komple sarmaşık yapacağız. Diğer alanları da yeşil, doğaya uygun filelerle öreceğiz. Biraz daha sabır’ dedi.

TRABZON'da, şehir içi ulaşımın rahatlaması amacıyla yapılan Kanuni Bulvarı projesi kapsamında doğal sit alanı Boztepe'de ormanlık alanda başlatılan yol ve tünel inşaatı çalışmaları, tepkilere neden olmuştu.

Doğa ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Eruz, çalışmalarla tepenin görünümünün bozduğu ve kent siluetine zarar verildiğini belirterek, "Mutlak korunması gereken bir alan, yol yapılarak tahrip ediliyor. Maalesef  Boztepe'ye müdahale ederek bugünü kurtarıyoruz ama geleceği kaybediyoruz" dedi. Trabzon'da, kent trafiğini rahatlatması beklenen 28 kilometre uzunluğundaki, 12 köprülü kavşak, 17 tünel ve 55 köprüden oluşacak olan Kanuni Bulvarı projesinin çalışmaları sürüyor. Karadeniz Sahil Yolu'nun Yıldızlı mevkisinden başlayarak Trabzon- Maçka yolu Gözalan mevkisinde sona erecek ve yaklaşık 2 milyara mal olacak projenin, 2020'de tamamlanması bekleniliyor. Yürütülen çalışmalarla yaklaşık 11 kilometrelik kısmı tamamlanıp trafiğe açılan projeyle, kent trafiği yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor. Boztepe sırtlarında yapımı süren tünel, yaklaşık 70 metre yüksekliğinde viyadükle bağlanarak kentin batı ile doğu yönüne de ulaşım ağı sağlanacak. 

Günnar Aradı

Boztepe’de yaşanan sıkıntı ile ilgili olarak Trabzon Milletvekili Adnan Günnar Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ile görüşme yaptı ve ‘Trabzonlular Boztepe’deki tünel girişini beğenmedi’ dedi. 
Bayramçavuş ise sabır istedi ve şöyle dedi:

‘Öyle kalmayacak. Viyadüklerin ayaklarına sarmaşık yapacağız ve yine çalışma sebebiyle yeşili örselenmiş olan kesimlere de file yapacağız. O bölgede elimizden geldiğince ağaç dikimi gerçekleştireceğiz ve görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız.’

Bu sözler üzerine Adnan Günnar, çevreciler ve Trabzonlular adına takipte olacaklarını söyledi ve halkın beklentilerini de Bayramçavuş’a aktardı. 
 
Editör: TE Bilisim