Trabzon’da Ortahisar Belediyesinin Değirmendere’de bulunan Konkasör Tesisinin bacasından çıkan duman görenleri hayrete düşürüyor. “Sade bir vatandaşın tesisinden veya evinden böyle bir duman çıksa canına okurlar” eleştirisi yapılan tesisle ilgili ciddi endişeler hakim. Taş veya Madenleri kırma eleme yıkama yapan tesisle ilgili açıklama yapan Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi Davut Çakıroğlu, “Yerel yönetimlerin ve kuruluşların birinci önceliği bulundukları şehirde, hizmet verdikleri vatandaşlara örnek oluşturacak davranışları sergilemektir. Bu olmazsa olmazdır. 

İcrasında olmadığım ancak, meclis üyesi olarak bulunduğum belediyede uyarıcı görevim vardır. Olumsuz gördüğüm konularda fikir beyan edebilirim. Bu konkasörden çıkan duman gerek orada yaşayan vatandaşların sağlıklarına ve orada faaliyet gösteren işletmeler için ciddi tehlike oluşturuyor” dedi. 

Çakıroğlu, “Bu görüntü çevreye verdiği zarar dışında bir de ilkelliktir. Ancak bunu sadece Ortahisar ile sınırlı tutamayız. Bütün kamuya hizmet veren kurumların yaptıkları şatafatlı binalar, şatafatlı söylemler bir yere kadardır. Toplumda hiç bir karşılıkları yoktur. Karşılığı olan insanının yaşam kalitesini yükseltecek alanlardır. Oradan geçenlerin gördüğü manzara, çevre dostu olmayan, insanına saygısını kaybetmiş bir anlayışın fotoğrafı olarak değerlendiriliyor. İnsana doğaya saygımız olmadığı sürçe ne yaparsak yapalım hiç bir anlamı yok”
 
Editör: TE Bilisim