İkinci yarı ile birlikte, Trabzonsporlu oyuncularda gözle görülür bir düşüş yaşanıyor. Bunda Sosa, Onazi ve Pereira’nın sakatlıkları etili oldu, bunu kabul ediyoruz ama başlatılan öze dönüş projesinde bu oyuncular yarın zaten olmayacak. Dolayısı ile bu mazeretin arkasına sığınmak çok sağlıklı ve kulübün geleceği açısından da çok doğru bir tespit olmaz.

Daha önceki yazılarımda belirtmiştim, bu gençler hala gelişim aşamasındalar. İşte tamda burada Ünal hocaya büyük iş düşmektedir. Ağaç yaşken eğilir atasözü bize her şeyi özetlemektedir. Ünal hoca bu gençlere takım oyunu oynamanın, birlikte ve hızlı düşünüp hızlı hareket edebilmenin önemini iyi anlatmalıdır. Hala çevre kontrolünü yapamayan, oyun içinde kendine oynayan, oyuncular var. Top rakipteyken birlikte basan, alan daraltan ve rakibi hataya zorlayan yok. Kazanılan toplarda ise dikine oynama yerine sahayı enine kullanan ve çok yavaş hareket eden bir oyuncu topluluğu görmekteyiz.

Oysa bu gençler yetenekleri itibariyle, rakiplerine sahaya dar edebilme becerisine sahipler. Sadece oyun anlayışlarını değiştirmeleri, bunu başarmaları için yeterli olacaktır. Oynadıkları oyundan önce kendileri keyif almalılar ki, tribündekiler de onlara eşlik edebilsin. Bu yıl kimse bu çocuklardan şampiyonluk beklemiyor, onun için sahaya çıkıp rahat oynasınlar, baskı unsuru olacak bir durum yok, sadece yeteneklerini birleştirip birlikte hareket ederek oynadıkların oyunun tadını çıkarsınlar

Sevgili genç yetenekler, yıllarca bu şehrin takımında yine bu şehrin çocukları oynasın, bu camiayı bu şehrin çocukları temsil etsin hayali ile yaşadık. Şimdi bunu elde etmenin mutluluğunu doyasıya yaşamak istiyoruz. Sizler futbolun tüm gereklerini yerine getirmek için mücadele ederek başarılı olmak zorundasınız. Eğer bu başarıyı yakalayamazsanız, 34 yıldır yaşanan trajediyi sizlerle birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Böylesine futbol kültürüne sahip, başarısızlığa asla tahammülü olmayan bir yörenin evlatları olarak, bir araya gelin ve kendinizi sorgulayın ve sahadaki performanslarınızı analiz edin. Saha içinde yapılması gereken ne varsa yapın ve bu camiayı bir kez daha yabancıların eline bırakmayın.

Bu formayı giymenin hayali ile sokak aralarında top koşturan binlerce genç var. Sizler o kadar şalsısınız ki, bu formayı terletme onurunu yaşamaktasınız. Sahaya çıkın ve tüm gücünüzle mücadele edin. Unutmayın Sizlere güvenen binlerce Trabzonlu var, işte bu yüzden “Bu Fırsatı Kaçırmayın”