Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmayla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Koray Koçhan, törende, Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 Türk vatandaşına Allah'tan rahmet diledi. Hainlerin asla durmayacağın belirten Başkan Koçhan, “Herkesin şunu iyi bilmesi gerekiyor. Bu topraklarda Ömer Halis Demir’ler bitmez, bu topraklarda Fethi Sekin’ler bitmez, bu topraklarda Eren Bülbül’ler bitmez. Bugün hem havanın soğukluğu ve hem de Kovid-19 tedbirleri kapsamında konuşmamı uzatmıyorum. Maçka’mızın düşman işgalinde kurtuluşunun 103. Yıldönümü kutluyor, tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve dua ile anıyorum” dedi.

Törende, 15 Şubat Maçka’nın kurtuluşunun 103. Yıldönümü programı kapsamında düzenlenen koşu yarışmasında dereceye girenlere ödülleri taktim edildi. Ardından “Maçka’da yaşam” adlı fotoğraf sergisi düzenlendi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile program son buldu.

Törene, Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Cumhuriyet Savcısı Hasan Abanoz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim