Türk Hava Yolları 2 Kasım’da Trabzon – Diyarbakır arasında direk uçuşlara başladığını duyurdu. THY 99 TL’ye iki şehrin hava ulaşımını sağlayacağını duyurmasının ardından iki kent arasında yerli turist sayısının artması bekleniyor. Konu ile alakalı açıklama yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “ THY gerçekten çok güzel bir işe imza attı. İki şehir arasında ulaşımın kısalması gerçekten turizm  için büyük bir avantaj sağlayacağını düşünüyorum.”ifadelerine yer verdi.

DİYARBAKIR’I MUHAKKAK GÖRÜN

Başkan Genç, “ Diyarbakır iline hiç gitmemiş olan sevgili hemşerilerim için şunu söylemek isterim ki, muhakkak görmeniz gereken bir şehir.  Malabadi Köprüsü, Diyarbakır Surları, On Gözlü Köprü (Dicle Köprüsü – Mervani Köprüsü – Silvan Köprüsü) Sülüklü Han, Hasan Paşa Hanı, Diyarbakır Ulu Camii, Asur Kalesi, Artuklu Sarayı. Gerçekten ecdadımız çok önemli eseler geriye bırakmış bunları THY’nin de sağlamış olduğu kolay ulaşımla bir çırpıda göre bilirsiniz. Bu ulaşım kolaylığını sadece yerli turist takası olarak düşünmeyin aynı zaman Trabzon kültürünün – Diyarbakır Kültürü ile tanışması olarak da tanımlaya bilirsiniz ki, bu da aramıza sokulmak istenen kavgaları, savaşların da önüne geçer diye düşünüyorum. Buradan bölgede ki acentelerimize sesleniyorum. Bu durumu fırsata çevirelim ve uçuş sayısını artıralım. ”bilgilerine yer verdi.

TRABZON SİZLERİ BEKLİYOR

Açıklamasında Diyarbakırlılara da seslenen Başkan Genç, “ Öncelikle Şehrimizde bulunan Diyarbakırlı hemşerilerimize seslenmek isterim. Güzel kardeşlerim THY’nin bu uçuşundan bölgede ki yakınlarınızı da haberdar etmenizi isterim. Üstelik bizler Yenişehir Belediyesi ile kardeş belediyeyiz. Sevgili Diyarbakırlılar, Sümela Manastırımızı, Uzungöl’ü, Ayasofya Müzesini, Yaylalarımızı gelin görün kardeşlerim. Eşsiz bozkırlardan - uçsuz zirveye gelin beraber tırmanalım. Trabzon sadece bizlerin değil sizlerin de kenti. Bu vesileyle de şehrinizi görmenizi tavsiye ederim.”çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilisim