Önceki gün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bazı durak başkanları ile bir araya geldi, dolmuşlar modernizasyonu ile ilgili konuştu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan şoförler ve bazı durak başkanları mevcut sistemin devamı olan ve sadece araçların yenileneceği 12 + 1 sisteminden yana olduklarını söylediler.  Havalimanı Dolmuş Durak Başkanı Miraç Kocaman, açıklamalarda bulundu. 

Milletin Kafası Karışık

Kocaman, yaptığı açıklamada birleşmeden yana olmadıklarını mevcut sistemin devamını istediklerini söyledi. Kocaman açıklamasında, “8 aydan beri Trabzon’da dolmuşlar 3 ortak olacak, öyle olacak böyle olacak uğraşıyoruz. Trabzon Şoförler Odası Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, üyelere sağlıklı bilgi vermediler. Gelinen noktada 2 durak başkanı ayrı, 3 durak başkanı ayrı çağırılıyor. Milletin kafası çok karışık.” dedi. 

Yüzde 90’ı İstemiyor

Kocaman, açıklamasında sağlıklı bir sistemden yana olduklarını vurguladı. Kocaman, şoförlerin yüzde 90’ının istemediğini belirterek, “Başkanımızla görüştük, 3’lü sistemi, büyük araba sistemini gündemimizden kaldırdığını söyledi. Büyük araba gündemimizde yok.  Sağlıklı bir sistemden yanayız. Biz de istiyoruz ki araçta çalışan şoför durak başkanının kontrolünde olsun. Vatandaşımıza en güzel hizmeti vermekten yanayız. Başkanımıza şunu söyledim: bizim şoför esnafımızdan kimsenin karısına kızına bir yanlış olmamıştır. Trabzon takdire şayan bir il, hataları da asgariye düşürmenin derdindeyiz. Dün toplanmışlar; Trabzon’da 21 durak var 11’i bunu istiyor. Bunu söyleyenlerin kendileri istiyor.  Trabzon’da referandum yapalım şoför esnafının yüzde 90’ı istemiyor. Başkana baskı yaparak, çoğunluk bizim yanımızda  diye sözler söyleniyor. Şoför esnafı da diyor ki, burada bir rant mı varda biz bilmiyoruz. Neden bu kadar baskı yapıyorlar.” İfadelerini kullandı. 

Başkanımız Doğru Kararı Verecektir

Kocaman, konuşmasında “Trabzon’da 250 - 300 tane plaka askıya alındığında 3 bin kişi ekmeksiz kalacak. Biz istiyoruz ki insanlar evine ekmek götürsün.  Kur’an Kursu durağında 102 araba var. 102 arabada bir tane mal sahibi yok. Para kazanmayan insan çıkar arabasında kendi çalışır parayı kendi alır. Niye almıyorlar demek ki kazanıyorlar.” diyerek şunları kaydetti: “Ben günde 650 kilometre yol yapıyorum. Para kazanıyorum ama akşamüstü gidiyorum 300 Lira mazota veriyorum o veriyor 80 Lira. Bu millet bu plakaları alırken parası yetmiş havaalanı durağından almış, parası yetmiş Kur’an Kursundan almış. Ben 15 Lira vermişim adam 10 Lira vermiş onun benle birleşme şansı yok. Havaalanı durağının başkanı benim, bu durağa kimsenin yorum yapma şansı yoktur. Bugün Trabzon’da, Havaalanı, Moloz, Beşirli, Çamlık, Boztepe 300’e yakın araba var. Değirmendere, Çağlayan, Forum var. Nasıl çoğunluk bunların yanında. Trabzon’da 401 tane tek ruhsat araç var. 729 tane dolmuş var. Tek ruhsata baktığında çoğunluk zaten bizim yanımızda. Arabası tek ruhsat olan kişi yanına ortak ister mi. Eski Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde değişilecekti araçlar. Bizim Cemiyet Başkanımız olmaz esnafın durumu yok dedi, şimdi ne değişti. Araçlar değiştiğinde alınacak araçlar Şimdi 500 bin Lira.  İşin doğrusu şu: herkese farklı konuşuluyor. Belediye Başkanımız adaletli bir insan kendisine de teşekkür ediyoruz. Başkanımız şoför esnafı hakkında doğru kararı verecektir, kendisine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 
Sonay ÇALUK
Editör: TE Bilisim