Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Turkuaz Otopark İnşaat ve Ticaret A.Ş.'nin ‘Zabıta Yardımcı Personeli ve Güvenlik Görevlisi’ alımı için ‘%100 Noter Kurası’ yöntemi uygulandı. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde 724 geçerli başvuru arasından noter huzurunda yapılan kura çekimi, Büyükşehir Belediyesi web sayfası üzerinden canlı olarak yayınlandı.

UYGUN ŞARTLARI TAŞIYANLAR KURAYA DAHİL EDİLDİ

İşçi alımı için başvuruda bulunan adayların, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ilan ettiği kriterlere uygun olup olmadıkları tespit edilerek, uygun şartları taşıyanlar kuraya dahil edildi. Bu kapsamda toplam 2432 başvuru üzerinden, zabıta yardımcılığı için müracaat eden 1834 adayın 620’si, erkek güvenlik görevlisi olmak için başvuran 475 adayın 88’i ve kadın güvenlik görevlisi olmak için başvuruda bulunan 123 adayın 16’sı kuraya girmeye hak kazandı. Kura sonucunda; zabıta yardımcı personeli için 30 asıl 6 yedek, erkek güvenlik görevlisi için 20 asıl 4 yedek, 16 kadın güvenlik görevlisi için de 10 asıl 2 yedek aday belirlendi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Kura sonucunda kazanan adayların ve ailelerinin sevinci ise görülmeye değerdi. İsimleri okunan ve işe başlamaya hak kazanan adaylar, çok mutlu olduklarını söylediler. Gençlerin aileleri ise “Kura yöntemiyle herkesin eşit oranda şansa sahip olmasına olanak tanıyan ve çocuklarımızın hakkaniyetli bir şekilde işe girmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na ne kadar teşekkür etsek az” ifadelerini kullandılar.

LİYAKAT VE ADALETTEN YANAYIZ

Kazanan adaylara hayırlı olsun dileklerini ileten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Göreve geldiğim ilk günden itibaren liyakata verdiğim önemi her fırsatta dile getirdim. Yeni yönetim anlayışımız doğrultusunda gerek işçi alımlarımızda gerekse de diğer tüm uygulamalarımızda her zaman adaletten ve hakkaniyetten yana olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu doğrultuda ihtiyaç duyulan zabıta yardımcı personeli ve güvenlik görevlisi alımı için %100 kura yöntemini uyguladık. Bunu yaparken de kimsenin aklında soru işareti kalmaması adına kura çekimimizi noter huzurunda ve canlı yayında gerçekleştirdik. Kura çekimi sonucunda işe girmeye hak kazanan tüm adaylarımıza görevlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim