Hastanenin Genel Cerrah Uzmanı Opr. Dr. Ayhan Çağılcı ve ekibi tarafından geçtiğimiz hafta Cumartesi günü acil ameliyata alınan F.Ş., 5 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra servise çıktı. Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Ayhan Çağılcı, “Hastamız yaklaşık 6 yıl önce bir karın ameliyatı oluyor. Batında karnın arka duvarında schwonnoma denen bir sinir kılıfından omurilikten kaynaklanan bir tümörden ameliyat oluyor. 6 yıl sonra hastalık tekrar nüksediyor ve tümör 20*20 cm boyutlarına geliyor. Rektuma baskı yapıyor, ince bağırsak tümöre yapışıyor. Bağırsak düğümlenmesi yaparak hastada şişkinlik ve kusma ile büyük abdest yapamama sıkıntıları çıkıyor. Bu şikayetlerle bize başvurdu. Çekilen tomografisinde tümörün sağda bacağa giden ana damardan beslendiği görüldü” dedi.

TÜMÖRÜ ÇIKARMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Çağılcı, “Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Dinç ile birlikte hastamıza ameliyat öncesinde girişimsel radyoloji yaptı. Bir gün sonra yani 30 Mayıs’ta hastamızı acil ameliyata aldık. 6 saat süren ameliyat gayet başarılı geçti. 20 santimetrelik tümörü 6 saat süren ameliyatla çıkardık. 20 *20 cm lik nüks shwannoma sakroiliak bölgeden köken alan nüks tümör, literatür vakası olarak tarihe geçti.32 yıllık cerrahi hayatımda böyle bir tümörle karşılaşıp onu çıkaracağım hiç aklıma gelmezdi. Hastamızın bugün beşinci günü ve yoğun bakımdan çıkardık. Ayran, su içti. Beslenmesi gayet iyi. Hastamızın tedavisine serviste devam ediyoruz. Nüks Schwonnom, presakral bölgede 20 santimetreden büyük tekrarlanmış bir tümördü. Bazen kendime bile inanamıyorum. Bu hastamız inpperable yani ameliyat edilemez olarak bildirilmişti. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

EKİBE ÖZEL TEŞEKKÜR

Çağılcı, “Prof.Dr.Hasan Dinç tarafından arteriyel embolizasyon girişimsel olarak yapılmıştır. Yrd. Doç Dr. Ahmet Aktaş bizzat ameliyata iştirak etmiştir. Beyin cerrahi ekibi ve damar cerrahisi ameliyat süresince ameliyathanede bulunmuşlardır. Ameliyata benimle birlikte, Samsun Eğitim Araştırma Hasstanesinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Akbaş eşlik etti. Ahmet Bey’in haricinde İstanbul’dan gelen Öğretim Üyesi Beyin Cerrahı Onur Yaman, Dr. Tuncay Erden ve Hastanemizin Beyin Cerrahı Uzmanı Dr. Ahmet Turan Dağlı ile Ameliyatımıza anestezi uzmanlarımız Gökay Ateş, Özgür Yılmaz, birinci hemşirem Sema Kurt ve diğer hemşireler Zeynep Karahan, Hıdımet Kalkan, Fatma Yayla Koç, anestesi teknikerlerimiz Elif Büşra Gül, Levent Akçay, Personel Osman Sezai Kütahyalı eşlik etti. Ameliyathane ekibi gerek anestezi gerekse cerrahi ekip tümüyle vakaya dahil olmuşlardır.  Ameliyatımıza eşlik eden herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Tümörün patolojisi çıkacak. Büyük bir tümördür” ifadelerine yer verdi. Hasta F.Ş. kendisini sağlığına kavuşturan Opr. Dr. Ayhan Çağılcı ve ekibine çok teşekkür ederek, “Ayhan Hocam ve ekibinden Allah razı olsun. Sağlığım gayet iyi. İnşallah daha da iyi olacak. Bugünlerimize hamd olsun. 12 senedir çektiğim sıkıntıdan kurtuldum. Hocalarımıza Allah dert keder göstermesin. Tüm dualarımız onlarla” dedi.

Bahattin BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim