Ülkemizde ilk kez uygulanan Geçirgen tersip bentleri, yarı geçirgen tersip bentleri, taşkın erken uyarı sistemleri, moloz bariyeri, mobil koordinasyon aracı ve taşkın müzesinin ardından bu kez de dere yataklarındaki akış kapasitesinin artırılarak taşkın riskinin azaltılması amacıyla son yıllarda Almanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinde uygulanmaya başlanan yüksek dayanımlı cam korkuluk projesini Rize ili Güneysu ilçesinde hayata geçirdi. 

30 mm KALINLIĞINDA!

Proje hakkında açıklamalarda bulunan, DSİ 22. Bölge Müdürü Dr. Emre Akçalı, “Rize’nin Güneysu ilçesinde uyguladığımız, 3 tabakadan oluşan bu yüksek dayanımlı temperli lamine camlar, özel kimyasallar ile birleştirilerek 30 mm kalınlığında bir cam tabakası meydana getirildi. Bu özel camları dere yatağı kenarında, 1,5 m ara ile yerleştirilen çelik profil ayakların arasına sızdırmazlık contalarıyla birlikte monte ettik.” dedi.

%100 YERLİ ÜRETİM!

Toplam imalat uzunluğunun 1 300 metre olduğunu ifade eden Bölge Müdürü Akçalı, sözlerine şöyle devam etti: “% 100 yerli üretim olarak imal edilen camlar, Gazi Üniversitesi Malzeme Laboratuvarında test edilmiştir. Yapılan bu cam imalat sayesinde hem taşkın kontrol görevi yerine getirilmiş, hem de duvarı beton olarak yükselterek görüş açısının kapanması önlenmiştir.”

Editör: TE Bilisim